ONM pakt uit bij 2500ste aflevering – op je mobieltje

In februari maakten BNN en Endemol bekend dat ze de soap ONM ook via de mobiele telefoon aan de kijker willen slijten. Sindsdien duikt het onderwerp geregeld op in de media. Bijvoorbeeld begin deze maand, toen de cliffhanger van dit seizoen al voor de uitzending op televisie via telefoons van Vodafone was te zien. ONM is nu op zomervakantie, maar achter de schermen wordt druk gewerkt aan exclusieve content via het mobieltje. En daar pakken BNN en Endemol al mee uit in september, als de 2500ste uitzending wordt vertoond, verklappen ze tegenover vakblad Broadcast Magazine.
Volgens Joris van Heukelom, directeur tv van BNN, leent ONM zich uitstekend voor de zogeheten crossmediale aanpak. "De serie trekt veel jongeren en die weten hoe ze met een mobiele telefoon moeten omgaan. Omdat de serie een daily is, heb je veel verse content waarmee je leuke dingen kunt doen." Daarbij valt te denken aan previews zoals de cliffhanger, maar ook bloopers, hoogtepunten en reportages achter de schermen.

Sander Dullaart van Endemol in Broadcast Magazine. "In september wordt de 2500ste aflevering uitgezonden. Dat wordt een spektakel met een groot feest. Normaal kun je daar niet zoveel mee, maar nu gebruiken we dat moment om reportages te maken voor mobiel, waardoor de merkbeleving echt kunnen verdiepen."

Klein manco daarbij is dat alleen Vodafone nog heeft toegehapt, andere mobiele telefonieaanbieders als Orange, KPN en T-Mobile bieden de content nog niet aan. "Maar we blijven natuurlijk ook met die partijen in gesprek", weet Dullaart. De twee geven aan dat het weliswaar om een proef gaat, maar ze hebben er hoge verwachtingen van.

Nu volg ik geen ONM en weet dus ook niet hoe interessant deze content is. Wel kijk ik GTST. Die hebben een puike website met veel leuke extraatjes, daar heb ik genoeg aan. En die website is gratis, waar de content via het mobieltje geld kost. Maar misschien ben ik wel te oud om in de doelgroep te horen waar deze twee heren over spreken.

Daarom de vraag: iemand hier die graag die content van ONM op zijn mobieltje wil ontvangen? Gewoon ff kijken hoe de belangstelling is.

Zie ook:
- Nu al cliffhanger ONM op je mobieltje downloaden
- ONM straks op je mobieltje

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “ONM pakt uit bij 2500ste aflevering – op je mobieltje

 1. Rick

  Lotte is al maanden gewoon te downloaden voor je mobielje (kijk het wellus in de trein) dus BNN loopt alweer achter de feiten aan!!

    /   Reply  / 
 2. tralala

  Lijkt een beetje op de bekende vodcast!

  Ben zelf ook geen ONMkijker, hou sowieso niet van soaps.. maar wel een goed idee van BNN, en de eerste binnen de PO voor zover ik weet.

    /   Reply  / 
 3. Judy

  ik kijk bijna elke dag naar ONM (nu natuurlijk niet :) ) maar op zoiets zit ik echt niet te wachten hoor!

    /   Reply  / 
 4. josephine

  heey mensen !
  onm is super en gtst al helemaal maar onm heeft een goede acteur te pakken sascha !!!!!!!!!!!!!!! hij is knap en erg leuk ik heb hem naast me bed staan dus stuur ff een foto van hem op naaar mij alstu!
  alle mensen zeggen dat ik op florien lijk. van gtst

  gr josephine

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>