Ferry Doedens: Rol Lucas Sanders serieuzer geworden

foto: Nick van OrmondtVanavond keert Lucas Sanders terug in Goede Tijden Slechte Tijden. Het alter ego van acteur Ferry Doedens wandelt opeens Meerdijk weer binnen. Nou ja, opeens… de verhaallijn van collega-serie Nieuwe Tijden buigt al een tijdje deze kant op, en ook soapmama Janine Elschot is al enige weken in de weer met Lucas. Ferry Doedens geniet van zijn comeback, en meent een totaal andere invulling te kunnen geven aan de rol. “Lucas is serieuzer geworden.”

GTST-kijkers hebben hem voor het laatst gezien op het moment dat hij Meerdijk uitwandelt met zijn grote liefde Pelle. Daar is weinig meer van over. Lucas heeft de relatie afgekapt en draagt een groot geheim met zich mee: hij heeft hiv.

Ferry: “Door wie en hoe hij het heeft opgelopen, dat is de vraag. In de eerste aflevering wil hij aan iedereen vertellen dat hij hiv heeft, op een feestje in Boks, maar hij krijgt het niet zijn bek uit en zegt in plaats daarvan dat hij de jackpot heeft gewonnen. Het is heel grappig, hoe Lucas zich daar weer uit redt.”

De acteur is blij met de hernieuwde rol. “De rol is zeker serieuzer geworden. Ik heb er dingen over opgezocht: wanneer je hiv hebt, verander je. Lucas is nog steeds wel flamboyant, druk en een blij ei, maar ook bewuster en verantwoordelijker. Je ziet een omslag bij hem.”

GTST, 20.00 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>