De Wedstrijden begint

Denk d’rom: vanavond 19.00 uur bord op schoot en naar Nederland 2 Talpa voor Studio Sport De Wedstrijden. Het voetbalseizoen is weer geopend.

Ik geloof niet dat er winnaars zijn bij de verkoop van de voetbalrechten.

– De Publieke Omroep heeft sowieso verloren, want die mogen de samenvattingen – gegarandeerd succes op zondagavond – niet meer uitzenden.

- John de Mol heeft veel te veel geld neergelegd voor deze rechten.

- De kijker verliest ook. Niet alleen zal niet alles meer gratis uitgezonden worden, maar ook via betaal-tv. Daarnaast zal De Wedstrijden meermalen onderbroken worden voor ‘de hinderlijke reclame’. En denk maar niet dat Talpa alle krakers meteen aanbiedt; deze zullen uitgesmeerd worden over het hele programma, om kijkers vast te houden. Moet je ook die suffe wedstrijden bekijken die je niks interesseren.

- Tot slot de voetbalclubs. Waar de NOS geen commercieel belang had en dus alle partijen aan het woord kon laten, zal Talpa zich richten op de grote spelers. En wat te denken als het huidige contract met Talpa afloopt? De Publieke Omroep zal niet weer meebieden tot 35 miljoen euro. De Mol kan dan dus zakken in prijs. Nee, zoveel geld als er nu betaald is, zal niet nog eens gebeuren.

Afijn, voor vanavond mag dat de pret niet drukken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>