NOS en Talpa beslechten voetbaloorlog voor het oog van de kijker

Dat de NOS niet blij zou zijn met de verkoop van de voetbalrechten aan Talpa, stond vooraf als een paal boven water. Gevolg is dat alle handelingen omtrent de nationale sport op een weegschaaltje worden gewogen. Nu is de NOS van mening dat het de gemaakte afspraken mag overtreden, omdat Talpa dat ook doet. En dus zond de NOS zondag moedwillig de omstreden penalty van PSV tegen Ajax uit, waartoe het geen recht had."Lik-op-stukbeleid tegen Talpa", erkent adjunct-directeur Jan de Jong van de NOS aan het Algemeen Dagblad. "Want het programma Linda en Beau op Zondag blijft, ondanks diverse waarschuwingen, onze beelden gebruiken zonder daarvoor te betalen. Dat is niet de afspraak. Vanaf nu voeren we daarom een zero-tolerancebeleid. Wat zij kunnen, kunnen wij ook."

Talpa-woordvoerder Thomas Notermans reageert verbijsterd. "Als er één organisatie is die afspraken om de haverklap met voeten treedt, is het de NOS wel. Talpa had de rechten op de uitwedstrijden van Oranje. We gaven de NOS toestemming op de radio 22 minuten per helft verslag te doen, maar ze versloegen doodleuk alles." Beide partijen verwachten binnenkort aan tafel te zitten om de ruzie te beslechten. Talpa sluit een gang naar de rechter niet uit.

De supermarktoorlog lijkt zijn langste tijd wel gehad te hebben, de sms-oorlog heeft nooit doorgezet. Wellicht dat de voetbaloorlog de komende tijd de gemoederen bezig zal houden?

Meer voetbal op Voetbal.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>