NOS live op NL1 met openingsceremonie WK Voetbal 2010

Over enkele uren is het zo ver: het WK Voetbal in Zuid-Afrika gaat van start. De NOS zendt vanaf 14.00 uur live uit op Nederland 1 met de openingsceremonie in Johannesburg. Een krappe twee uur later is dan de allereerste wedstrijd van het evenement te zien: Zuid-Afrika tegen Mexico. Op menig kantoor zal vanmiddag al de televisie aangaan voor de openingsceremonie. Nederland mag maandag voor het eerst uitkomen – tijdens kantooruren.
Tijdens de officiële start van ’s werelds grootste sportevenement staat onder meer een optreden gepland van de Colombiaanse zangeres Shakira en de Zuid-Afrikaanse band Freshlyground, die het WK-lied Waka Waka ten gehore brengen.

Onder de 89.000 aanwezige toeschouwers is mogelijk Barack Obama. Nelson Mandela heeft afgezegd in verband met het overlijden van zijn achterkleinkind. Het commentaar vanuit Soccer City in Johannesburg wordt verzorgd door Arno Vermeulen.

Jeroen Grueter doet aansluitend aan de officiële plechtigheden verslag van het openingsduel tussen gastland Zuid-Afrika en Mexico. Dione de Graaff neemt de presentatie van het programma rondom de eerste WK-wedstrijd voor haar rekening, terwijl Foppe de Haan als analist aanwezig is in de studio in Hilversum. De NOS maakt ‘s avonds om 22.30 uur een nieuwe Studio Sportzomer.

Openingsceremonie, 14.05 uur / Zuid-Afrika – Mexico, 15.50 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- RTL 7 trakteert voetbalfanaten op tweemaaldaags VI Oranje
- Spotje in rust WK-finale kost nu al 113.000 euro
- Jack van Gelder tot aan pensioen bij NOS

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NOS live op NL1 met openingsceremonie WK Voetbal 2010

  1. Martijn

    Decor van vioranje viel zwaar tegen! Had houtenvlonder verwacht, parasolletjes en uitzicht op zee en strand vanaf het buitenterras. Nu zitten ze binnen in een donker hok waarbij zelfs het licht nog niet optimaal is en waarbij het publiek gewoon in het donker op afstand wordt neergezet. Buiten was beter geweest, maar waarschijnlijk kan dit niet uit veiligheidsoverwegingen. Dank voor alle idioten die Johan bedreigen, waardoor zo´n programma dus totaal geen sfeer heeft betreft decor.De studio ziet er nog beter uit.Zonde,als je op zo’n mooie locatie zit

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>