NOS verzekert zich van Tour de France tot 2015

De NOS heeft de uitzendrechten in Nederland voor de Tour e France weten te bemachtigen voor nog eens vier jaar. Dat betekent dat de NOS ook in de periode 2012-2015 via radio, televisie, internet en mobiel live verslag doet van ‘s werelds grootste wielerwedstrijd. Als onderdeel van de overeenkomst met de Amaury Sport Organisation (ASO), organisator van de grote wielerrondes, heeft de NOS bovendien de rechten bemachtigd voor Parijs-Nice en de belangrijke klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix.

NOS-directeur Jan de Jong: “In jaren zonder Olympische spelen en grote voetbaltoernooien is de Tour de France het belangrijkste sportevenement in de zomer. De Tour is onverminderd populair in Nederland. Dat geldt voor de live-uitzendingen, de avondetappe, Radio Tour de France en de zeer innovatieve NOS Tour de France site. Maar wij zijn niet blind voor de ontwikkelingen in het wielrennen en zullen die ook kritisch blijven volgen. Dat we alle denkbare rechten hebben verworven voor een aanzienlijk lager bedrag is in het licht van de komende bezuinigingen ook geen onbelangrijk gegeven.”

De NOS meldt dat wielrennen in Nederland nog heel populair is. Bijna driekwart (71.5%) van de Nederlanders van zes jaar en ouder keek in de zomer van 2010 minstens vijf minuten naar een NOS-uitzending over de ‘ronde der rondes’. Dit komt neer op in totaal ruim tien miljoen kijkers.

Zie ook:
- Extra uitzendingen Studio Sport door WK Baan Wielrennen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “NOS verzekert zich van Tour de France tot 2015

 1. Tommes

  Tot betekent inclusief 2014.
  Tot en met betekent inclusief 2015.

    /   Reply  / 
 2. KLAAS

  ik heb jarengeleden alle omroepzenders een brief gestuurd,over een nieuw programma,PESTKOPPEN,om de daders door de pesters met de camera op te zoeken,en dan hommeles ,mooi voor de kijkcijfers,,mocht zoiets op tv komen ,,mijn idee,,,,ik zal erop letten.

    /   Reply  / 
  1. Lief meisje

   Wat ben jij zelf een ontiegelijk smerige pestkop zeg!!!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>