Spice Girls en Take That bij sluitingsceremonie OS2012

De Olympische Spelen in Londen zitten er bijna op. Nederland heeft boven de eigen doelstelling gepresteerd door meer dan 17 medailles mee naar huis te nemen. En de Britten zelf zijn boven zich uit gestegen op sportieve prestaties. Vanavond staat de grote sluitingsceremonie nog op het programma. Waar de openingsceremonie ruim twee weken terug wat teleurstelde, belooft het vanavond wel een spektakel te worden. Met reünies van Take That en de Spice Girls, maar ook optredens van Adele, Coldplay en Muse.

Ranomi Kromowidjojo mag namens Nederland de vlag dragen bij de sluitingsceremonie. Bij de opening van de Olympische Spelen was Dorian van Rijsselberghe nog de vaandeldrager.

De NOS heeft de programmering op Nederland 1 ingeruimd voor de plechtigheden. Studio Sportzomer Londen Late Night (met als gast chef de mission Maurits Hendriks) begint hierdoor al om 20.20 uur. Vanaf 21.55 uur worden de live beelden uit Londen doorgeprikt. Dione de Graaff en Hans van Zetten leveren het commentaar.

Van Zetten viel de afgelopen week op door zijn enthousiaste verslag van de gouden rekstok-oefening van Epke Zonderland. Hij was nadien ‘trending topic’ op twitter. Het verzoek om zondagavond het commentaar te doen bij de slotceremonie was overigens al daarvoor gedaan, zegt hij.

London Late Night, 20.20 uur, NOS (NL1)
Sluitingsceremonie, 21.55 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- ‘Sporters liever bij Rick Nieman dan bij Mart Smeets’
- Mart Smeets haalt schouders op bij golf van kritiek
- Kijkcijfers: Opening OS2012 trekt 2,8 miljoen kijkers

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Spice Girls en Take That bij sluitingsceremonie OS2012

 1. Dikke Dirk

  ‘De openingsceremonie wat teleurstelde’??

  Volgens mij heeft de schrijver twee weken geleden poep in zijn ogen gehad. De hele wereldpers had het erover en was vrijwel unaniem laaiend enthousiast over de ceremonie, de bijdrages van Rowan Atkinson, 007 en The Queen.

  Ik hoop dat het vanavond minstens net zo mooi wordt.

    /   Reply  / 
 2. Twan

  De openingsceremonie was juist harstikke mooi, heb je soms niet gekeken??

    /   Reply  / 
 3. Alex

  De openingsceremonie stelde teleur?
  Ik vond het juist geweldig gedaan!
  Op het vlaggen dragen na was het zeer vermakelijk en geweldig gedaan

    /   Reply  / 
 4. Zayn

  Overigens hebben ook Blur, One Direction, Jessie J en Ed Sheeran (naast nog wat anderen) een rol in de ceremonie. Voor Herman een slechte blog als ik eerlijk ben. Ook over de openingsceremonie inderdaad.

    /   Reply  / 
 5. OS2012

  Verschrikkelijk commentaar van Dione en Hans. Doen op het verkeerde moment hun mond open.

    /   Reply  / 
 6. Anoniem

  Ik ben het helemaal eens met het slechte commentaar van beide verslaggevers, met name Dione! Het is op het verkeerde moment, nutteloze informatie, of voor de hand liggende informatie! Dat kan beter jongens!

    /   Reply  / 
 7. Alex

  Teleurstellende openingsceremonie?

  Ben het eens met de reacties hierboven. Heb je wellicht niet gekeken?

  De hele wereld was unaniemn enthousiast over de ceremonie ! Heb er werkelijk alleen maar positieve reacties gehoord, was echt een spektakel.

    /   Reply  / 
 8. Stijn

  Wat een bagger presentatoren bij de sluiting! Zo irritant dat zinloze gekwek ertussendoor

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>