SBS 6 live met kwalificatieduel Nederland – Estland

Het zou zomaar kunnen dat SBS 6 vanavond de slag om de kijker wint. Met skischansspringende BN’ers is het de afgelopen weken niet gelukt, maar nu Nederland een kwalificatieduel voor het WK Voetbal te spelen heeft, kan dat zomaar anders uitpakken. Is Oranje aantrekkelijk genoeg om Flikken Maastricht en Everybody Dance Now te verslaan?

De Esten, die pas één duel wisten te winnen, lijken een tegenstander waarbij er weer flink aan het doelsaldo gewerkt kan worden. Jan Joost van Gangelen praat in de studio met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit over de wedstrijd in de Arena.

Bondscoach Louis van Gaal heeft weer veel talenten opgeroepen voor de interlandwedstrijden die rondom het weekend gespeeld gaan worden. Een opvallende nieuweling is Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena, die vorige maand bij zijn debuut in Jong Oranje gelijk scoorde. Feyenoord is met zes spelers sowieso hofleverancier voor de selectie die vrijdag tegen Estland en dinsdag tegen Roemenië speelt. Ook Clasie, Schaken, Martins Indi, De Vrij en oudgediende Mathijsen zijn opgeroepen. Sneijder en Stekelenburg keren terug na een periode van afwezigheid. Beide spelers komen bij de eigen club weer aan spelen toe en hebben daarom hun plek weten te heroveren.

Oranje speelt in deze kwalificatieronde voor het eerst tegen Estland en is daarom nog niet heel bekend met de tegenstander. De resultaten van de Esten tegen de andere poule-tegenstanders doen echter vermoeden dat Oranje haar ongeslagen status moet kunnen behouden. Onderschatting ligt op de loer, dus het is aan bondscoach Louis van Gaal om de mannen gemotiveerd het veld op te sturen. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.

Nederland – Estland, 20.00 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>