‘SBS betaalt 10 tot 15 miljoen voor Champions League’

Het AD weet het zeker: het Champions League voetbal is in het nieuwe seizoen bij SBS te zien. Volgens de krant legt het bedrijf er 10 tot 15 miljoen euro voor neer. Dat is een bedrag dat met de voetbalcompetitie alleen niet wordt terugverdiend, maar de uitzendrechten zullen zo’n impuls zijn voor het tv-bedrijf dat de investering toch geoorloofd is.

Het AD weet te melden dat SBS zich eerder had rijk gerekend met de uitzendrechten voor het Eredivisie Voetbal. SBS zou een samenwerking aangaan bij Fox, voor Hans Kraay Jr. was zelfs al een commentaarhokje gereserveerd. Maar in maart is bekend geworden dat deze competitie toch bij de NOS blijft.

SBS heeft het Champions League voetbal nodig om meer kijkers te trekken, vooral in een jongere doelgroep. En daarmee moet het tv-bedrijf interessanter worden voor adverteerders.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘SBS betaalt 10 tot 15 miljoen voor Champions League’

 1. m de haas

  Heel mooi voor hansie hansie em minder mooi voor blaaskaak genee

    /   Reply  / 
 2. Don

  Jammer!
  Deze wedstrijden hadden beter op z’n plaats geweest op RTL7. Betere uitstraling en strakkere progammering met veel meer sport. Maar onverantwoord geld over de balk gooien is er daar niet bij, zoals de SBS Groep en natuurlijk de staatsomroep wel doen en/of hebben gedaan.

  Veronica (ooit muziekzender, waar de wedstrijden waarschijnlijk zullen worden uitgezonden) heeft al helemaal niets met sport en als ze daar al iets uitzenden (bv F1) dan wordt het verknald of weggestopt..
  Nou ja, dan blijven we gewoon kijken via Sport1, als het daar blijft?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>