Dione en Tom presenteren NOC*NSF Sportgala

De sportwereld laat de korte broekjes en t-shirtjes vanavond even hangen, de galajurken en smokings worden uit de kast getrokken voor het NOC*NSF Sportgala. In een live uitzending worden de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg verkozen. Tom Egbers en Dione de Graaff presenteren het Sportgala.

Er zijn zeven kandidaten voor de titel Sportman van het Jaar en vier vrouwen komen in aanmerking voor de titel Sportvrouw van het Jaar. Daarbij komen nog eens vijf genomineerde sportploegen, vier genomineerde paralympische sporters en zes kandidaten voor Coach van het Jaar.

De verwachtingen bij Epke Zonderland zijn hooggespannen, hij kan voor de vijfde keer Sportman van het Jaar worden. Epke neemt ‘t op tegen Sven Kramer, Michel Mulder, Stefan Groothuis, Jorrit Bergsma, Arjen Robben en Jeroen Dubbeldam.

Onlangs is er wat kritiek geweest op de verkiezing, waarbij niet het publiek zich uitspreekt maar een vakjury de nominaties toekent en een winnaar kiest. Daarbij zouden niet louter de prestaties meegewogen worden, maar ook persoonlijke voorkeuren.

NOC*NSF Sportgala, 20.30 uur, NOS (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>