‘NOS maakte ongeoorloofde afspraken met Fox’

De NOS heeft de uitzendrechten voor de samenvattingen van de Eredivisie binnengehaald, maar komt hier niet zomaar mee weg. Het Commissariaat voor de Media is van mening dat de NOS ongeoorloofde commerciële afspraken heeft gemaakt en dat moet ongedaan worden gemaakt. Zo niet, dan volgen er boetes.

Volgens de mediawaakhond is de publieke omroep dienstbaar aan het maken van winst voor derden, schrijft De Telegraaf. “De NOS heeft bij de aankoop van de samenvattingen afgesproken dat in zijn programma’s een platform zou worden geboden voor de groei van de betaalzender Fox Sports”, zo stelt het commissariaat.

Probleem is volgens het commissariaat dat de NOS heeft laten vastleggen, dat zij in een nieuw zondagmiddagprogramma doorverwijst naar de aanvangsttijdstippen van eredivisiewedstrijden. Verder mogen presentatoren en analisten van Fox niet als dusdanig worden getiteld in Studio Voetbal. Ook mag Fox Sports niet worden gepromoot in NOS-programma’s. Zulks zou wel in het contract staan.

De NOS krijgt nu tot 18 maart de tijd om het contract aan te p assen, daarna geldt een dwangsom die kan oplopen tot maximaal 1 miljoen euro.

UPDATE 15.30 uur: De NOS en Fox zullen onder protest het contract over de Eredivisie-samenvattingen aanpassen. NOS-directeur Jan de Jong: “We zijn het er niet mee eens, maar we zullen het niet op problemen laten aankomen, zo simpel is het ook.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>