Oefeninterland Nederland – Spanje live bij SBS 6

Het Nederlands elftal speelt vanavond een oefeninterland tegen het Spaanse team van Vicente Del Bosque. De wedstrijd wordt gespeeld in de Amsterdam Arena, SBS 6 heeft de uitzendrechten. “Lukt het de leeuw wederom om de stier op zijn rug te krijgen?”, vraagt SBS zich af.

Na het moeizame gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen de Turken is het spannend of Guus Hiddink het vertrouwen van Oranje-fanaten weet terug te winnen. Hiddink heeft aangegeven dat het elftal er tegen Spanje anders uitziet dan tegen Turkije.

In aanloop naar het EK staat Nederland momenteel derde in poule A met vijf punten achterstand op IJsland en zes op Tsjechië. De Spanjaarden staan op het moment tweede in poule C, met drie punten minder dan Slowakije. In het verleden zijn Nederland en Spanje elf keer de strijd met elkaar aangegaan. Hiervan hebben beide landen vijf keer gewonnen en is één clash in gelijke stand beëindigd. De laatste wedstrijd die Nederland tegen Spanje speelde tijdens het WK in Brazilië was van verbluffend niveau.

Voor SBS presenteert Jan Joost van Gangelen de wedstrijd. Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd tussen de twee grootmachten van commentaar. De wedstrijd wordt geanalyseerd door Ruud Gullit en Mark van Bommel.

Oefeninterland: Nederland – Spanje, 20.00 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>