Matthijs van Nieuwkerk zwaait Mart Smeets uit op NPO1

Terwijl sportliefhebbers zich opmaken voor een mooie zomer, werkt Mart Smeets toe naar zijn afscheid als verslaggever bij de NOS. De senior moet eigenlijk niets hebben van publieke afscheidsfeestjes, maar weet ook wel dat hij niet ontkomt aan een tv-optreden. Dus kiest hij De Wereld Draait Door als podium om voor de kijker uitgezwaaid te worden. Matthijs van Nieuwkerk onderbreekt de zomerstop van het programma voor ‘een saluut aan Mart Smeets’, vanavond primetime te zien op NPO1.

Vierenveertig jaar lang was Mart Smeets hét gezicht van sport in Nederland. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zullen zijn laatste zijn; de afsluiting van een tijdperk. DWDD maakt aan de vooravond van de komende sportzomer, met medewerking van de NOS, vanuit de Apollohal in Amsterdam een special volledig in het teken van dat tijdperk. Matthijs van Nieuwkerk als gastheer, Mart Smeets als eregast.

Door de verhalen van Smeets komen de dromen, en soms nachtmerries, van sporthelden tot leven. Verhalen die tegelijkertijd de carrière van Smeets kleuren: een keurige Amsterdamse jongen die basketbalde in de Apollohal en uitgroeide tot een van de meest bepalende sportjournalisten van het land.

Een Saluut – Mart Smeets, van Apollohol tot Rio, 21.25 uur, BNN/Vara (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>