Talpa introduceert ‘new and improved’ vooravond vanaf 27 februari

Over de vooravond van Talpa is al heel veel geschreven. Televisiezenders willen tussen 18 en 20 uur zo veel mogelijk kijkers aan zich binden, want wie daar in slaagt, heeft grote kans dat deze kijker de hele avond blijft hangen op de televisiezender. Talpa heeft moeite om een aantrekkelijke vooravond samen te stellen, maar vanaf 27 februari wordt een new and improved model in de markt gezet. Met onder andere de langverwachte roddelrubriek van Evert Santegoeds, de voor Nederland onbekende telenovelle en de nieuwsrubriek NSE.
Evert Santegoeds mag de vooravond openen om 18.00 uur. Hij krijgt een half uur de tijd om alle roddels uit showbiz-land te presenteren en daarmee het gras voor de voeten van RTL Boulevard weg te maaien, dat om 18.30 uur begint. Daarnaast krijgt hij de taak om meteen veel kijkers te trekken, iets wat tamelijk lastig is zonder programma voor je. Want voordat Talpa met uitzenden begint, zijn de tekenfilmpjes van Nickelodeon te zien op de frequentie.

Jan Joost van Gangelen wordt ook een vaste waarde op de vooravond. Hij schuift geregeld aan in NSE, maar krijgt bovendien zijn eigen quiz: de 80′s en 90′s Quiz. Deze is al vanaf 6 februari te zien op Talpa om 19.00 uur, maar verhuist dus na drie weken naar het tijdstip van 18.30 uur. In De Slimste, de quiz met Linda de Mol waar Van Gangelen meermalen kandidaat was, liet hij al bleken lollig uit de hoek te kunnen komen.

Vanaf 19.00 uur zijn de perikelen in Hotel Big Brother te volgen. Het programma loopt tegen die tijd op zijn eind, dus hier zal Talpa vanaf 13 maart een ander programma voor in de plaats laten komen.

De Liefdes van Lotte, dat in het buitenland een doorslaand succes is onder de naam Betty La Fea, komt om 19.30 uur en staat daarmee lijnrecht tegenover de BNN-soap ONM. En dat wordt dus felle concurrentie, aangezien Lotte het zal moeten hebben van soapminnend publiek. Het betreft hier namelijk een telenovelle, een soap waarin elke aflevering een kop en een staart heeft. Veel soapkijkers hadden dan ook liever Hotel Big Brother en Betty la Fea omgedraaid gezien.

De vooravond wordt afgesloten met NSE, dat tegelijkertijd prime time inluidt. Deze formule is inmiddels wel bekend.

Talpa heeft al eerder aangegeven dat het niet eenvoudig is om een sterke vooravond te programmeren. Dat is gebleken. Toch denk ik dat er in het nieuwe concept wel een aantal sterke troeven zijn. Zo is Evert Santegoeds qua netwerk een geduchte concurrent van Albert Verlinde. Het enige probleem kan zijn dat forenzen om 18 uur nog niet thuis zijn om in te schakelen, waardoor Boulevard alsnog ‘de primeur scoort’. Ook van De Liefdes van Lotte heb ik hoge verwachtingen, temeer omdat de producent stelt dat het vrijwel overal een succes is.

Zie ook:
- Producent verwacht grootse dingen van Talpa’s telenovelle Liefdes van Lotte
- Programma Santegoeds op Talpa opnieuw uitgesteld: personeelsprobleem?
- Talpa geruchtenhoekje: NSE, Kim Holland en Charles Groenhuijsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>