Eindelijk ook een quiz in de vooravond van Talpa

Talpa heeft veel programma’s ingezet in de vooravond, maar een quiz hebben we tot nog toe weinig gezien. Goed, er zijn enkele uitzendingen van 5 Tegen 5 gesignaleerd, maar dat waren herhalingen. Een echte, verse quiz is tot nog toe uitgebleven. Terwijl de concurrentie het erg goed doet met een quiz in de vooravond; Lingo en That’s The Question trekken bijna een miljoen kijkers terwijl in het verleden Get The Picture, Rad Van Fortuin en Lucky Letters het ook goed deden. Talpa probeert het vanaf vanavond met The 80′s en 90′s Quiz.
In de quiz beginnen op maandag zeven kandidaten die elkaar net kennen. Van te voren hebben ze verdeeld wie welke categorie vragen op zich neemt. Na elke show wordt de minste kandidaat geëlimineerd, tot er op vrijdag drie over blijven. In plaats van met elkaar spelen, wordt er dan tegen elkaar gestreden. De zwakste van de drie valt af, waarop de ‘winnaar’ een geldbedrag naar eigen eerlijkheid mag verdelen over twee gesloten koffers.

Hij of zij beslist wie welke koffer krijgt, maar zijn tegenkandidaat mag kiezen of hij het bij de verdeling bij laat zitten, er op vertrouwende een eerlijk bedrag te hebben gekregen, of dat hij de koffers omwisselt – en zijn ‘mede’kandidaat dus niet vertrouwd. Gezien die afvalrace vertoont de quiz wat trekjes van De Zwakste Schakel, waar op het einde vaak ook al sterkere kandidaten naar huis werden gestuurd.

De presentatie is in handen van Jan Joost van Gangelen, die nu nog vooral als sportdeskunige opduikt bij Talpa. Maar hij liet zich ook al zien in De Slimste en bleek toen een grappige sidekick. Alleen was hij daar kandidaat, nu heeft hij dus de leidende rol.

Talpa heeft verder een goed thema gekozen, 80′s en 90′s. Daarmee trekt het de doelgroep die voor adverteerders aantrekkelijk is: twintigers en dertigers. Al zullen zij natuurlijk wel eerst moeten afstemmen op de nieuwe quiz.

80′s en 90′s quiz, 19.00 uur, Talpa

Zie ook:
- Talpa introduceert ‘new and improved’ vooravond vanaf 27 februari
- De grenzeloze ambities van John de Mol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>