Talpa-rel bij Nieuwe Revu: Beau weg

Liefhebbers van Beau van Erven Dorens’ columns kunnen de Nieuwe Revu voortaan in de kiosk laten liggen. Want de Talpa-presentator is gestopt met de column, uit onvrede met een stuk dat eerder in het weekblad stond. Beau is volgens eigen schrijven erg ‘verdrietig’ over het stuk Talpa zoekt Kijker, en heeft daarom de pen neergelegd. Saillant detail is dat zijn schriftelijke ontslag alleen binnen kwam per column, Beau heeft verder geen briefje of belletje gegeven aan de (hoofd)redactie van Nieuwe Revu.
"Ik schakel mij uit. Ik kan niet meer schrijven voor dit blad", aldus Beau in zijn laatste column. En even later: "God, bevrijd ons van dit zure, ideaalloze, alles de grond in schrijvende, kleinburgerlijke volk, in wiens aangezicht elke hoop vervliegt." Hij doelt daarmee op het stuk dat naar mijn weten weinig nieuws bracht. De schrijvers van het stuk hakten nog eens in op de wegblijvende kijkers, maar daarin vormen ze geen uitzondering. Het meest spannende was een anonieme bron binnen Talpa die verzuchtte dat John de Mol overal een te dikke vinger in de pap wilde hebben.

Bij Nieuwe Revu waren ze min of meer verbaasd door de actie van Beau. Er is geen contact geweest tussen de presentator en hoofdredacteur Hans Verstraaten. "Nee, daar zit ik nog steeds op te wachten. Ik heb alle moderne communicatiemiddelen gebruikt, maar hij laat niets van zich horen", aldus Verstraaten in De Volkskrant. "Hij is op een bakfiets in Amsterdam gesignaleerd, dus dat bewijst dat hij nog leeft."

De hoofdredacteur meldt verder dat Beau zo’n twee tot drie keer per jaar last had van een dipje, maar dat deze telkens te overbruggen viel. De column is deze week niet ingeleverd. Dus het laatste schrijfsel zal dan ook wel gediend hebben als ontslagbrief.

Zie ook:
- Beau: Ik ben de personificatie van een zender met groeistuipen
- Nieuwe flop voor Beau: NSE Nieuws ten onder
- Beau maakt comedy over… zichzelf?

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Talpa-rel bij Nieuwe Revu: Beau weg

 1. beauterbrief

  Kom op Beau, maak je niet druk en kom weer eens met een leuk programma. Daar hebben we meer aan dan dit.

    /   Reply  / 
 2. noena

  RTL Boulevard weer gaan doen ??? ben je mal dat draait als nooit tevoren .
  Beau heeft buiten boulevard nog nooit een programma gehad bij wie dan ook dat scoorde en dat zegt voldoende .
  Hij is de lucht ingeschreven en nu valt ie van zijn wolkje af en denk niet dat hij daar ooit een ladder voor krijgt om er weer op te klimmen.
  Lekker laten zo , bij Talpa , dan zien we hem tenminste nooit

    /   Reply  / 
 3. Sandra

  Ja, helemaal mee eens dat Beau beter terug kan gaan naar RTL Boulevard daar is hij op zijn plaatst. En Albert en Beau zijn een leuk duo.

    /   Reply  / 
 4. Maarten

  Ach… ik vind op zich wel een beetje dat ie gelijk had. Dit was een slecht artikel over Talpa, zonder enige feiten en alleen dingen vermelden die iedereen wist. Slechte journalistiek ook vooral. En dan het gebruiken van anonieme bronnen die zeggen dat john de mol bepaalde eigenschappen had. Nee, beetje jammer.

    /   Reply  / 
 5. Marloes

  Staat Beau van Erven Dorens nog steeds bekend als meest irritante bekende Nederlander van 2005. (Scarlet Beau Onderbroek)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>