M/V en de Nix Factor naar Abu Dhabi

De Verenigde Arabische Emiraten huren niet alleen Nederlandse baggeraars in om allerlei kunstmatige eilandjes op te spuiten, ze huren nu ook Nederlandse tv-producenten in om de eigen beeldbuis te vullen. Nog dit voorjaar gaan inwoners van Abu Dhabi kijken naar oer-Hollandse programma's als De Nix Factor, M/V en Divided.

De drie programa's komen uit de koker van Talpa Content, die de distributie uit handen heeft gegeven aan Endemol. De twee tv-producenten staan komend weekend ook op de Mipcom, een internationale tv-beurs waar producenten en tv-zenders uit heel de wereld bij elkaar komen. Talpa zal dan onder andere deze drie formats proberen te verkopen.

De Nix Factor werd in de eerste maanden van Talpa uitgezonden. Hierin werd niet gezocht naar zangtalent, maar naar mensen bij een gebrek daaraan. Vervolgens gingen de juryleden een weddenschap met elkaar aan. Doel was om de grootste hit te scoren met een absoluut non-talent.

M/V is een talkshow die de verschillen tussen mannen en vrouwen blootlegt. Bij Talpa werd de show gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Linda de Mol. Het was een behoorlijk succesvolle serie.

Divided is een programma dat op de Mipcom zijn officiële launch krijgt. Het is een spelletje waarbij wildvreemden snel beslissingen moeten nemen, teneinde een zo hoog mogelijk geldbedrag mee naar huis te nemen.

Zappen houdt de verrichtingen op de Mipcom vanuit Nederland in de gaten en zal hier geregeld melding maken van programma's die naar Nederland komen of shows die juist als exportproduct gaan dienen.

Zie ook:
- Eyeworks met veel formats naar tv-beurs Mipcom
- Endemol wil Hou van Holland en Avro-comedy slijten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>