John de Mol: Kijker wordt uit stoel geblazen door The Voice

The Voice of Holland is Nederlands nieuwste talentenjacht, die vanaf vrijdag 17 september bij RTL 4 te zien zal zijn. Het programma komt uit de koker van Talpa en John de Mol zelf was vanmorgen bereid om een promopraatje te houden bij Evers Staat Op op Radio 538, waar nog enkele wildcards voor de show te verdienen zijn. De Mol belooft een vernieuwende talentenjacht, anders dan een X Factor, Holland’s Got Talent of Idols. “Ik denk dat de kijkers uit hun stoel geblazen gaan worden van het talent dat zich aangemeld heeft.”

Het doel van The Voice of Holland is om een talent te laten winnen dat blijvend succesvol is. “Bij een redactievergadering van Ik Hou van Holland riepen we wel eens: ‘waarom nemen we niet zo’n winnaar van een talentenjacht?’ Waarop eigenlijk niemand een naam kon noemen van een winnaar. De conclusie is dat al die talentenjachten niemand hebben opgeleverd van het kaliber Guus Meeuwis of VanVelzen. De doelstelling van The Voice is dat het echt only for the best is. Met alle respect, maar een 14-jarig puisterig jongetje met een matige zangstem hoeft echt niet aan te komen zetten bij ons.”

Volgens eigen zeggen zijn er ruim 7 duizend aanmeldingen geweest voor The Voice. Na een eerste voorselectie mochten uiteindelijk 150 mensen komen auditeren. “Die audities zien er meteen heel anders uit dan we gewend zijn, in een decor met een liveband. De coaches zitten in waanzinnige stoelen met hun rug naar de bühne. Ze moeten dus blind kiezen. Pas als ze iemand horen waar ze gecharmeerd van zijn, mogen ze kijken om wie het gaat. In de muziekwereld heb je talloze mensen die er niet uitzien, maar wel heel succesvol zijn”, aldus De Mol.

Volgens de mediamagnaat trekt The Voice of Holland ook een ander slag kandidaten dan de andere talentenjachten. “Al vrij snel zag je dat mensen zich aanmeldden die in een bandje spelen, of die zeiden dat ze niet zo snel aan Idols mee zouden doen. Dit programma heeft van het begin af aan al een serieuze uitstraling gehad.”

The Voice of Holland zal het straks in elk geval opnemen tegen Popstars van SBS 6; de programma’s staan rechtstreeks tegenover elkaar geprogrammeerd. Martijn Krabbé presenteert. De coaches die meewerken aan The Voice zijn Nick & Simon, Roel van Velzen, Jeroen van der Boom en Angela Groothuizen.

Zie ook:
- Martijn Krabbé presenteert talentenjacht The Voice
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- RTL op 10 september met finale Holland’s Got Talent
- Eerste audities X Factor voortaan met publiek

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “John de Mol: Kijker wordt uit stoel geblazen door The Voice

 1. Brian

  Ben er erg benieuwd naar! Ze zullen er vast veel over bekend maken tijdens de najaarspresentatie donderdag.

    /   Reply  / 
 2. mark nijmegen

  een ECHTE ster komt langzaam op gang.

    /   Reply  / 
  1. Joran

   Ja inderdaad.. je moet nou eenmaal hard werken wil je succes dat is in alle branches zo; dus ook in de muziek. Maar ik ben fan van John en hoe hij hierover praat moet het wel leuk zijn!

     /   Reply  / 
  2. Kees

   Dat merk ik iedere ochtend op het toilet maar weer. :-)

     /   Reply  / 
 3. Caitlin

  ‘Bij een redactievergadering van Ik Hou van Holland riepen we wel eens: ‘waarom nemen we niet zo’n winnaar van een talentenjacht?’ Waarop eigenlijk niemand een naam kon noemen van een winnaar.’

  Ah, vandaar dat Lisa Lois een keer meegedaan heeft! Ze is ook helemaal niet succesvol, want haar album staat niet al acht maanden onafgebroken in de top 40 van bestverkopende albums.
  Jamai, zeer succesvol geworden in musicalland, kent ook niemand meer. Hou toch op. Ik zeg niet dat er veel winnaars overeind zijn gebleven, maar kraak ze ook niet allemaal af om je eigen nieuwe programma te promoten!

    /   Reply  / 
  1. [email protected]

   Het zijn wel de winnars van RTL talentenjachten die men nog kent, neem ook een Boris of Jim(tweede) en Nikki.
   Maar de winnaars van SBS talentenjachten zijn wel erg snel vergeten:)))

     /   Reply  / 
   1. luuk

    ach zit niet te zuren rtl nicht wesley is redelijk bekend dat groep red is niks meer van over maar bijvoorbeeld rafaielle ook niet

      /   Reply  / 
    1. joris

     mooie zinsopbouw luuk, [email protected], ik vind dat je wel een punt hebt

       /   Reply  / 
    2. Casper

     Dat jij de naam rafaella nog kent betekent dat ze toch nog bekend is.

     Noem eens een aantal deelnemers van Popstars op?
     Wesley? Is dat het? Red misschien ook nog (grote flop0

     Terwijl van X-Factor/RTl:
     Jamai, Jim, Boris, Harm, Floortje, Rafaella, Nikki, Dony, Lisa,

       /   Reply  / 
     1. luuk

      wesley,maaike,waylon,robin,rebecca,dewi,tim douwsma

        /  
  2. ramon

   Eh lieve mensen Waylon? John ken je die Waylon?
   Deed ooit mee met Holland’s got talent werd 2e en is de enige Nederlanders artiest met een Motown contract. Lisa Lois is ook zon voorbeeld inderdaad, en Boris ook. Jim en Jamai doen het allebei lekker in de musicalwereld zoals eerder vermeld. Nee John even verder kijken dan je neus lang is.

     /   Reply  / 
 4. Ohnééhè

  Ohnééhè, toch niet weer naar een Volendammer op zoek!?
  Zou mij niks verwonderen als de dochter van Patricia P wordt verkozen tot The Voice…. Ze schijnt nogal winderig te zijn (net als haar moeder), dus ze kan de kijkers die achter haar zitten erg goed van de stoel af blazen…….. Dat wordt dus snert eten voor de aanvang van dit snertprogramma.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Galjaard keek eerste aflevering The Voice of Holland 8 keer | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>