John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice

The Voice of Holland steekt de oceaan over. Ergens in april/mei gaat The Voice of America van start op de grote Amerikaanse zender NBC. John de Mol is in zijn nopjes met de deal, zo vertelt hij op Radio 538. “Het went nooit als meerdere networks vechten om je format uit te mogen zenden. Dat zijn heel plezierige momenten, ja.” De deal is afgelopen vrijdagavond rondgekomen, terwijl in Ede vier talenten nog om een ticket naar de volgende ronde streden. Gisteravond is het nieuws wereldkundig geworden.

De Mol werkt voor The Voice of America samen met Mark Burnett, een televisiegoeroe die meerdere internationale hitformats op zijn naam heeft staan. Verder zal hij twee mensen die aan The Voice of Holland meewerkten voor langere tijd naar Amerika sturen om de ervaringen te delen. Het is De Mol er alles aan gelegen om van The Voice of America een succes te maken. Een hitformat daar zal voor een doorbraak wereldwijd zorgen.

“We gaan nu beginnen aan het zoeken van de coaches. De Verenigde Staten zijn zo groot, het heeft geen zin om een shortlist met voorkeuren te maken. We zijn nu ook bezig om een deal te sluiten met een platenmaatschappij die zich aan The Voice of America verbindt. Daar laat ik wel bij meetellen of zo’n platenmaatschappij één of twee grote namen als coach toevoegt. Ik denk dat de kwaliteit van de coaches van bepalend belang is voor de kwaliteit van de talenten die je krijgt”, aldus De Mol. Volgens Variety zou overigens Warner de platenmaatschappij zijn die meewerkt.

The Voice onderscheidt zich van andere talentenjachten door een focus op kwaliteit, blinde audities in de eerste ronde en coaches die zelf hun talent opleiden.

Zie ook:
- Alle berichten over The Voice of Holland
- NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv
- TVOH: Johnny Rosenberg wilde geen duet met James Blunt
- RTL bestrijdt doorgestoken kaart The Voice of Holland
- VTM eerste buitenlandse koper The Voice of Holland
- The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro om te maken
- John de Mol denkt dat Ben Saunders The Voice niet wint
- ‘The Voice of Holland dè hit op tv-beurs Mipcom’

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice

 1. Tino

  Dit gaat dan vast samenlopen met The X Factor dat nu ook naar de VS gaat…

    /   Reply  / 
  1. Maurice

   X factor begint in de VS pas in September ;)

     /   Reply  / 
  2. Timo

   Het zal vermoedelijk wel gelijktijdig met American Idol gaan lopen dat vanaf 19 januari 2011 weer begint tot de voorlaatste week van Mei.

     /   Reply  / 
 2. martijn

  Dan hoop ik niet dat The Voice of America een soort van Popstars in Nederland wordt. Dat het zo slecht scoort.

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Ben benieuwd wat voor coaches dan?? Het moeten dan wel de Beyonce’s en Justin’s zijn.
  Mischien een idee om bijv. Bono er aan te verbinden maar ik denk zomaar dat het Nicole Scherzinger word en bijv Kelly Rowland, Christina Milan en NeYo de toch net niet artiesten

    /   Reply  / 
 4. niels

  Krijgt Roel van Velzen dan ook een grote zak geld van John de Mol? Hij was immer degene die het enige originele onderdeel van dit ‘format’ bedacht: de omdraaiende stoelen (en dus het blind luisteren naar de zangers). Rest heeft De Mol gewoon gepikt toch?

    /   Reply  / 
 5. danny

  Wat een negativiteit toch altijd, gun deze man het succes in het buitenland. Ik wou dat ik op het idee was gekomen.
  goed gedaan John ga zo door.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>