Amerikaanse zender Fox koopt Utopia

De eerste grote buitenlanddeal voor Utopia is een feit. Talpa mag vandaag bekendmaken dat de Amerikaanse zender Fox met het format aan de haal gaat. De Amerikaanse kijker kan Utopia 24/7 online volgen, de uitzending op tv is in tegenstelling tot hier wekelijks.

John de Mol heeft eerder al gezegd dat er flink wat buitenlandse bestelling is voor zijn tv-experiment. Al voor de eerste uitzending zijn er delegaties van over heel de wereld komen kijken op het Utopia-terrein. Na de succesvolle launch op SBS 6 is dat niet anders geweest. Nu is het format dus verkocht, en wel aan Amerika. Zo’n grote deal werkt doorgaans bevorderlijk voor de onderhandelingen met andere buitenlandse partijen.

In het persbericht dat Fox vannacht uitgaf, zegt Fox-baas Simon Andreae: “Utopia wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden. Het programma biedt mensen van alle rangen en standen de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en de regels van de beschaving zoals wij die kennen te herschrijven. Dat kan zowel een ultieme fantasie als een boze droom opleveren.”

John de Mol, die voor de Amerikaanse versie van Utopia als executive producer zal optreden, voegt daar aan toe: “Fox is een pionier in het genre dat wij in Europa Reality TV noemen. Dat, samen met de snelheid en het enthousiasme van deze zender, betekent dat Fox de perfecte thuisbasis is voor dit unieke sociale experiment.”

In Nederland heeft Utopia voor een flinke verschuiving in het medialandschap gezorgd. SBS 6 heeft de impuls gekregen waar het zo lang op hoopte. Verder kijkt met name RTL met een jaloerse blik naar de veel jonge kijkers die naar SBS zijn gegaan. Veel tv-zenders hebben grote moeite om de nieuwste generatie tv-kijkers aan zich te binden, Utopia is een format dat veel jongeren bereikt.

Zie ook:
- RTL-baas: Jonge kijker massaal geëmigreerd naar Utopia
- ‘Kijk je Utopia, dan kijk je naar jezelf’
- Nieuwe vooravond na 1 week: Utopia gamechanger SBS 6?
- Buitenland staat in de rij bij John de Mol voor Utopia

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amerikaanse zender Fox koopt Utopia

  1. Rick

    Tegeltjes bestellen bij Hornbach, meedoen aan de postcode loterij, een abonnementen bij Vodafone bestellen, boodschappen laten bezorgen door de AH…zucht wat een experiment zeg.., meedoen aan de postcode loterij, een abonnement bij Vodafone afsluiten, boodschappen laten bezorgen door de AH…zucht wat een experiment zeg..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>