John de Mol: Utopianen scoren ondermaats

John de Mol is maandag zelf het Utopia-terrein opgegaan om de verlenging van het sociale experiment toe te lichten. Anders dan eerst aangekondigd zal Utopia op 31 december niet de poorten sluiten, maar kunnen bewoners er voor kiezen om ook in 2015 door te gaan. De mediatycoon heeft de Utopianen wel even wakker geschud. “Ik vind dat ze onder de vijftig procent scoren, onder dat wat ik me bij een honderd procent nieuwe wereld voorstel. Er heerst af en toe een bepaalde lamlendigheid, en dat heb ik hun ook verteld.”

Het is John ook opgevallen dat de einddatum van 31 december een niet gewenste dynamiek met zich meebracht. Hij vertelt in De Telegraaf: “Je merkte de afgelopen weken al dat de bewoners rekening hielden met het idee dat het op 31 december allemaal is afgelopen. Sommige plannen werden meteen afgeschoten, omdat ’het toch geen zin heeft’. En ik wil juist niet dat Utopia als een nachtkaars uitgaat.”

Utopia heeft 15 bewoners. “Ik vermoed dat er zeker zes, zeven zullen blijven”, vermoedt De Mol.

Inmiddels is Utopia ook in de Verenigde Staten gestart, nog niet met de enorme marktaandelen zoals dat in Nederland in de opstartfase was. John: “Ik vond de eerste cijfers, zo’n drie à vier miljoen kijkers, tegenvallen, maar FOX was tevreden. Utopia scoort beter dan de programma’s die eerder op die plek werden uitgezonden. En via ’uitzending gemist’ kijkt nog eens ruim de helft van de reguliere kijkers.”

Zie ook:
- Megatwist in Utopia: SBS 6 ook in 2015 door

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “John de Mol: Utopianen scoren ondermaats

 1. vinn

  Alle “nieuwe” bewoners zullen vast wel (langer) blijven zoals Laura B, Mark, Colinda, Renee en Ivan. De rest zit er (bijna) een jaar in en daar heb ik mijn twijfels over. Mischien Billy, Ruud en Nicoline.

  Het zorgt er wel voor als de “oude garde” weg gaat dat de kijkers de vertrouwde gezichten kwijt raakt. Het zou bijv. ook vreemd zijn als in december de gehele familie sanders uit GTST gaat.
  Het is daarom van belang om goede nieuwe mensen er in te zetten en toch wat meer gaan type casten. Want nu zijn het best doorsnee mensen. Ik mis bijv. een donker iemand, een homoseksuele man en eigenlijk ook een echt knappe vrouw.

  Wat ook vreemd is dat er al sinds het vertrek van Sonny eind Augustus maar 14 inwoners zijn. Normaal wordt iemand wel binnen een week vervangen. (Aike zelfs het zelfde moment)

  Het zou ook slim zijn om bijv. de kijkers meer inspraak te geven. Dit door als iemand vrijwillig vertrekt dat wij mogen kiezen wie er in gaat.

    /   Reply  / 
 2. Milan

  Op een middag wilde ik naar de bios maar ik dacht kijk nog ff mijn mail na. Via mijn mail kwam ik op de site van Amoramore.nl. Had voor de leut wat ingevuld en zag iemand online staan met een profiel dat me aansprak. Nou ik was wel benieuwd naar haar! Hierop volgde het nodige mailverkeer. Na wat over en weer informatie uitgewisseld te hebben, hebben we de andere dag nog afgesproken bij een winkelcentrum. Hier hebben we wat gewandeld en gekletst. Om 18.00 uur ging het dicht dus moesten we weg.. Thuis wat gedronken samen en veel gepraat. We zagen het zelfs licht worden. Onze eerste “date” was geboren. Dit is nu alweer een tijdje geleden en we zijn echt heel vaak bij elkaar en hebben plannen om samen er iets moois van te maken. Van de week hebben we al gepraat over samenwonen en tijdens het gesprek hadden we het nog even over de datingsite die verantwoordelijk was voor ons samenzijn.Thx Amoramore.nl !!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>