John de Mol ontvouwt plannen met TMG

Al een tijdje is John de Mol verwikkeld in een overnamestrijd van Telegraaf Media Group (TMG), het concern waar titels als De Telegraaf, Metro, Privé en GeenStijl onder vallen. Vandaag doet De Mol een boekje open in De Telegraaf over wat hij met dit mediabedrijf wil. “De wens die ik heb is om in Nederland een mediabedrijf op te bouwen.”

De Mol heeft al belangen in SBS en flink wat radiozenders. Met een uitgeefconcern wordt zijn mediahuis dus nog meer allround. De Mol: “Ik zou radio, de krant en online-activiteiten dichter bij elkaar zetten, waardoor je een enorm bereik hebt. Op merkengebied moet er samenwerking mogelijk zijn met SBS. Ik heb altijd het gevoel gehad: mede-aandeelhouder Sanoma zit niet voor eeuwig in SBS. Maar dat zal moeten blijken. Laten we eerst kijken naar de mogelijkheden die er nu liggen. Het zou te gek zijn als er over vijf jaar een soort Media City aan de Basisweg staat met studio’s, met radio, met redacties, en de dikste glasvezel die er in Nederland te vinden is.”

Het inlijven van TMG gaat niet op de vijandige toer, verzekert de mediatycoon. “Voordat ik volledig eigenaar zou worden, wil ik echt een aantal gesprekken hebben met partijen binnen TMG. Ik wil weten dat de strategie die ik voor ogen heb omarmd wordt. Ik heb geen zin om een bedrijf te kopen om vervolgens met 200 journalisten te gaan rollebollen.”

John de Mol is niet de enige geïnteresseerde partij. Ook het Belgische concern Mediahuis heeft een bod neergelegd.

Lees het hele interview bij Blendle.

1 Reacties // Reageer

One thought on “John de Mol ontvouwt plannen met TMG

 1. cor.n.h.posdtema

  geachte dir.red.
  mijn naam is cor.n.h.postema ik ben 70 jaar en nog immer
  zei het autodidactisch leraar/wetenschapper,,,met een sterk fotogragrafisch geheugen,,,en ik verzamel zo het een en ander en probeer gewoon op [email protected] een info-buro op te zetten,,,daar ik nog erg leer gierig ben.
  mijn adres is c.n.h.postema alkmaarseweg 294 1944 dw beverwijk,,tel 0649772457 geen sms.
  gr van de “”eeuwige -student “”
  cor
  [email protected]

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>