‘Drugszender’ BNN gaat afkicken

Een oudere kennis van me noemde BNN laatst de drugszender van Nederland. Hij vond het maar niks, programma's zoals Spuiten en Slikken. Daarin konden we zien wat voor uitwerking drugs hebben op mensen – in dit geval Filemon Wesselink. Uitgerekend hij gaat nu negen jongeren begeleiden bij het afkicken. Ongeveer een maand geleden nam de groep hun intrek in een kazerne in een uithoek van Nederland. Het doel is om er allemaal weer clean uit te komen. Maar of dat gaat lukken…

Afkicken is al niet makkelijk (heb ik me laten vertellen, zelf geen ervaring mee), maar in groepsproces kan het nog veel lastiger zijn. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en constant op elkaars lip. Alle negatieve emoties die loskomen, kun je dus flink op elkaar afreageren. Niet bepaald stemmingsverhogend.

Natuurlijk zijn de negen niet aan hun lot overgelaten. Afkicken kent professionele begeleiders. Ook die krijgen een zware kluif aan de groep. De een is verslaafd aan alcohol, de ander aan seks en weer een ander aan drugs. De camera legt alles vast. Heftige televisie.

Enne… misschien kun je BNN oneerbiedig of gekscherend de drugszender noemen, maar ik denk wel dat dergelijke programma's jongeren bewust maakt van de gevaren van verslavende middelen. Het lijkt me in elk geval effectiever dan een Postbus 51-campagne.

Afkicken, 21.50 uur, BNN (Nederland 3)

Zie ook:
- De zoektocht naar verslaafden

47 Reacties // Reageer

47 thoughts on “‘Drugszender’ BNN gaat afkicken

 1. Henny

  Ik zag met verbazing dat de BNN progamma wordt begeleid door die rotvrouw Edy Eland van Cascade international.Wij zijn heel veel geld kwijt voor zogenaamde behandeling.
  Hoe kan zo iemand op TV komen? Schande!!!

    /   Reply  / 
  1. Jeroen

   Ja, Solutions doet het allemaal omn het geld, veel geld. Ze laten je een bepaald bedrag betalen, relatief weinig, maar plukken de zorgverzekeringen helemaal leeg. De kosten voor de verblijven in Zuid Afrika zijn veel lager dan ze claimen bij de zorgverzekering. Bijvoorbeeld voor een behandeling van Euro 15.000 in Zuid Afrika claimen ze gemakkelijk Euro 45.000 Dan proberen ze ook knog kleine bedragen door verkeerde rekeingnen te sturen aan de clienten te onfutselen. Erg jammer, want je bent toch bezig met een levensgevaarlijke ziekte te behandelen, familie en vrienden leggen alle centjes bij elkaar voor een behandeling maar de kwaliteit, ook in Voorthuizen, is bijzonder slecht…

     /   Reply  / 
   1. Jeroen

    Ze liegen, bedriegen en manipuleren. Zijn er ook andere clienten, die ik nog niet ken, die ook deze ervaring bij Solutions hebben?

      /   Reply  / 
    1. W.

     Tja liegen bedriegen en manipuleren is een van die dingen waarvan zij juist zeggen dat verslaafden dat doen en ik geloof dat dat ook zo is. Ik ben zelf in de kliniek in Voorthuizen geweest en ik vond het programma gedeeltelijk niet zo prettig en vond dat sommige counselors vrij respectloos met mijn medepatienten omgingen. Liegen en bedriegen deden ze naar mijn mening toch niet, zeker wel manipuleren en de waarheid anders brengen dan dat die is en dat werkt niet perse doelgericht. Een counselor uit Zuid Afrika deed gewoon alsof ik niet bestond omdat ik wel een beetje kritiek uitte… Ik geloof wel dat ze haar best deed, maar effectief was het niet. Je wordt toch als minderwaardig beschouwd, zo voelt het tenminste. Het eten was er vrij goed, maar sporten en zweten en dan een hele dag niet kunnen douchen vond ik vreselijk. Mensen worden er afgemat en gaan veel meer roken uit verveling dan dat ze gewoon zijn, maar misschien is dat in alle klinieken wel zo. Ik heb veel positieve verhalen over het U-Center gehoord. Als het me niet lukt van die drugs af te blijven ga ik daar toch eens kijken. Ik denk niet dat ze bij Solutions nog veel voor me kunnen en willen doen. Ik begreep dat het publiek er nogal in orde was, maar dat valt een beetje tegen hoor. Het is daar net een kleuterklas en zo word je ook behandeld. De nazorg stelt al helemaal niets voor en daar gaan ze echt prat op, dat het zo belangrijk is. Goed, ik heb nu deze ervaring en ik ben niet helemaal negatief over Solutions, maar ik kan het toch niet echt aanbevelen. Overigens, Jeroen, als het inderdaad om geld gaat dan klopt er daar iets niet. Jammer is dat zeker want het leidt enorm af als je het gevoel hebt bestolen te worden terwijl je bezig bent met een herstel. Het is een serieuze ziekte waar serieus geld mee wordt verdiend door dit instituut. Ik heb geen idee hoeveel de verzekering aan ze heeft uitgekeerd, maar het verhaal van het meer geld claimen dan de daadwerkelijke kosten is vaker gehoord. Ik kom bijna wekelijks op de meeting in Voorthuizen en daar drink ik nu extra veel thee met veel suiker, als ik de rest van mijn leven daar blijf komen bespaar ik dus wel weer op thee en suiker:)

       /   Reply  / 
 2. Moeder van ex- verslaafde

  Op Maandag avond zag ik de tweede aflevering van de progamma \\\” Afkicken\\\” van BNN. Er zit iets dwars bij mij.
  Twee jaar geleden zat mijn zoon bij Smith en Jones kliniek in Amsterdam en hij is nu nog steeds drugs en alcohol vrij. Het gaat heel goed met hem. De kracht van Smith en Jones en ook andere klinieken bijvoorbeeld Castle Craig in Schotland is het feit dat de counsellors die in deze instellingen werken zijn niet alleen opgeleid om dit werk te doen maar ze zijn er allemaal zelf geweest. Ik weet dat de psychologen en psychiaters bij Smith en Jones overwonnen verslavingen hebben.
  Cascade internationaal wordt geleid door Edy Eland. Wij zijn naar Cascade gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zouden zijn voor onze zoon.
  Edy Eland is zakenvrouw. Zij zag de gat in de markt in verslavingzorg. Zij verrijkt haarzelf met de leed van families die in de hel ziitten. Daar is in principe ook niks mis mee als je in ieder geval mensen echt helpt. Maar…dat doen ze ook niet erg goed.
  Ik keek even naar de website van het BNN progamma en ik zag dat de \\\”afkick\\\” staf bestaat uit een huisarts zonder verslavings specialisme en een jong, pas afgestudeerde psycholoog van wie de enige ervaring met verslaving is dat ze in en casino heeft gewerkt!
  Volgens mij, met Edy Eland erbij heb je de perfecte combinatie voor mislukking.
  Ik wil alleen even kwijt dat ik het heel erg vind dat er goede prive kilinieken zijn die anders werken dan wat je op BNN ziet.
  De jonge mensen zitten gewoon drugs te gebruiken binnen deze zogenaamde kliniek van Edy Eland. Dit gebeurt echt niet in Smith en Jones of Castle Craig. En als het gebeurt dan gaan wel koppen rollen.
  Als je kind verslaafd is zoek hulp. Dat is zeker. Maar doe het niet bij Cascade of BNN.

    /   Reply  / 
 3. christina

  Wat zijn jullie negatief zeg nee waar jou zoon is geweest dat is pas erg edy is een zeer lieve en leuke en vertrouwwekkende consulator en er is niks mis met haar!!!! wij zijn ook van de drugs af en allemaal van plan dat te blijven grotendeels door de goede zorg van Edy en natuurlijk van Henk hij is een prima arts en ik had geen andere dan hun willen hebben!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 4. Verhoeve

  Cascade internationaal en Edy Eland zijn doodgewoone oplichters. Mijn buurvrouw heeft meer dan 50,000 euro aan hun betaald voor zogenaamde “counselling”.
  Pas op voor Cascade international!

    /   Reply  / 
 5. sanne

  Cascade heeft mij heel erg goed geholpen! Ik vind het erg leuk om Edy aan het werk te zien op tv en wens haar en natuurlijk de deelnemers veel succes! en mocht Edy dit lezen:

  Tot de volgende groepsessie!

    /   Reply  / 
 6. christina

  domme buurvrouw heb je dan want die heeft gewoon niks met de zorg gedaan edy heeft alles voor haar clienten over en jah het is duur maar je krijgt ook wat!!! niemand hoeft op te passen voor cascade en bedankt voor je be

    /   Reply  / 
 7. christina

  bedankt voor je berichtje sanne

    /   Reply  / 
 8. Lemmens

  Ik heb hetzelfde meegemaakt als de Moeder hierboven. Ik zocht behandeling voor mijn zoon en wij schakelde Cascade international en Mvrw Edy Eland in om te helpen. Met haar gladde praatjes heeft ze wel EU 11,000 van ons gekregen. Zij heeft geen enkele counsellors opleiding gedaan en ze is erg goed met rekeningen sturen.
  Onze zoon is geholpen in een andere prive kliniek in Amsterdam en is nu 2 jaar clean.
  Ik ben wel nieuwsgierig. Sanne en Christina..hoe lang zijn jullie drugs en alcohol vrij? Hoeveel heben jullie betaald voor je behandeling?

    /   Reply  / 
 9. Joost

  Edy Eland rent de hele dag acter die jongens aan net als een slechte moeder doet.Zij en die andere begeleider lijken wel op twee mensen die van straat zijn geplukt om de junks te helpen. Mike is lachen!

    /   Reply  / 
 10. Van de Velde

  Jij bedoelt zeker die Oma type die de terapie doet. Zij kan echt niet veel. De jonge meisje dat haar assistent is is ook drie keer niks. Zij moet wel net van school af zijn. Ze giechelt als een puber als Mike wat zegt.

    /   Reply  / 
 11. Slechte televisie!!!

  Nadat ik uiteraard de hele serie tot nu toe gevolgd heb, werd ik gisteren tot stomheid geslagen door aflevering 5.

  Laten we maar gelijk een aantal punten duidelijk stellen;

  - Ik ben niet diegene die gekozen heeft voor een verslaafde broer,
  - Ik ben niet diegene die gekozen heeft voor een afkickprogramma,
  - Ik ben al helemaal niet diegene die gekozen heeft om dit voor de camera te doen.

  Maar ik heb een broer waarvan ik hou en als ik denk dat hij deze steun nodig heeft dan zal ik ‘m op zo veel mogelijk manieren bijstaan.

  Echter, ik ben geen surrogaat-ouder. Heb een eigen leven en er zijn grenzen aan mijn behulpzaamheid. Het krediet voor onvoorwaardelijke steun heeft hij in de loop der jaren verspeeld.
  Maar dat wil niet zeggen dat ik ben, zoals het in de aflevering van gisteren werd gesuggereerd.
  Als BNN wil doen geloven dat ik de broer ben die zich niet thuis geeft, terwijl Orno mij wil bellen, dan overtreden ze hiermee alle fatsoensnormen.

  Het enige dat ik van de programmamakers wenste, was een stukje integriteit. Maar in plaats daarvan worden alle registers losgetrokken om hier sensatie-televisie te maken. Het monteren van de beelden, het voorliegen van de kijker, het lef hebben om onze ouders grafsteen duidelijk leesbaar in beeld te brengen. Alles voor de kijkcijfers.

  Hebben jullie enig idee wat dit met mij en mijn directe omgeving doet?
  Hebben jullie er ooit bij stilgestaan wat voor emoties dit uitlokt?

  Waarschijnlijk wel……… maar het interesseert jullie niet.

  Ongelooflijk, hoe BNN, Palm Plus en Cascade tekort schieten in de communicatie naar familieleden toe. Mijn zus en ik hebben de afgelopen maanden hemel en aarde moeten bewegen om maar in jullie straatje mee te hobbelen. We hebben ons coulant opgesteld in de hoop dat Orno hier iets aan zou hebben.

  Het spijt me, maar ik zie het nut er niet van in de naam van onze ouders zo nadrukkelijk in beeld te brengen. Zij hebben hier niet om gevraagd.
  En het programma heeft het niet nodig.

  Helaas, de sympathie die ik voor deze zender had, is als sneeuw voor de zon verdwenen.

    /   Reply  / 
 12. christina

  ik heb helemaal niks betaald hahahah!!!!!!!

    /   Reply  / 
 13. Marijke

  Hoi Christina,

  Ik wens je veel sterkte toe maar ik weet niet waarom jij reageert op de postings hier. Als jij niet even goed op jezelf gaat letten is het maar een kwestie van tijd voor dat je weer gaat gebruiken. Ik zag ook dat bijna iedereen die mee heeft gedaan aan het progamma BNN Afkicken zijn of aan het drinken of zelfs weer an het gebruiken.
  Ook het feit dat je hier op het forum zit is al een slechte teken. Wat zegt die Eland hierover? Ik heb een hele slechte gevoel in mijn water over Edy Eland en Cascade.

    /   Reply  / 
 14. ander geluid

  Eland bemiddelt door verwijzing naar buitenland. Kliniek prijzen aldaar heel hoog. Haar marge? Volgens mij reeel, op haar staf is wel wat af te dingen, mee eens. Werkt daar geen ervaringsdeskundige, niet op haar site gezien. Vertrouwen in ex-clienten blijft er 1 van achterdocht in dit type zorg. Zolang AWBZ instellingen hulp inefficient blijven organiseren en vol bureaucratie blijft particuliere hulp en navenante prijzen gemeengoed.
  Wie heeft een beter idee om snel en adequaat van je verslaving en met name verslavingsgedrag af te komen?

    /   Reply  / 
 15. Sjoerd

  Verlavingszorg in NL kan veel beter zijn. Dat is zeer zeker. Waar ik moeite mee heb is mensen als Mvr Eland van Cascade. Ik ben samen met mijn broer naar Cascade gegaan om hulp te zoeken voor zijn alcohol verslaving. Edy Eland kwam met de optelsom van rond de 20,000 euro voor behandeling in Zuid Afrika. Zij is heel erg overtuigend in haar verkoop-praatjes. Wij maakten contact met het zelfde kliniek en om informatie op te vragen en de aktuele kosten waren rond de 5,000 als wij direct met hun in zee zouden gaan. Edy Eland verdient goud in de zorg handel.
  De grootste probleem komt ook (denk ik) als de verslaafde weer terug komt naar eigen omgeving. Volgens mij is het veel beter om in NL behandeling te krijgen. Jammer genoeg is er maar een prive verslavings kliniek in NL en die heet Smith en Jones in Amsterdam en er was een wachtlijst bij hun.

    /   Reply  / 
 16. Jessica Kerkhof

  Hallo,

  Ik weet niet wat voor vrouw jullie denken dat Edy is maar ik vind het persoonlijk echt een takke wijf.
  Zij heeft gesproken op de crematie van mijn moeder en stond daar mij mijn vader en mijn oma een beetje af te zeiken en vond dat ze dat nog mooi gezegd had ook. Dus als er 1 persoon is waarvan ik denk dat die niet in orde is in haar hoofd dan is zij het wel. Ik vraag me tot de dag van vandaag nog steeds af wat haar bezielt. Ik hoopte die ellendige rotkop en laat staan stem nooit meer te horen maar helaas zag ik het dinsdag vriend erbij geroepen pa gebeld en het was ze nog ook. Helaas… maar als ze gaat wil ik wel es komen spreken hoor!!!!!

    /   Reply  / 
 17. Kerstens

  Edy Eland en Cascade international zijn gewoon oplichters van de ergste soort!

    /   Reply  / 
 18. christina

  heey marijke thnxs voor je berichtje maar Edy die weet niet wat ik op internet doe en dat gaat haar ook niks aan en wat ik ook niet begrijp is wat zouden mijn reacties hier te maken hebben met weer wat gaan gebruiken ik heb nog steeds niks gehad ook niet iets anders als wiet en dat gaat ook niet gebeuren ook niet als ik lekker op forums zit hoor!!!!!

    /   Reply  / 
 19. Freek

  Zit je nu al weer aan de wiet, christina? Valt me toch van je tegen. Pas maar op dat je niet snel weer in een oud patroon raakt!

    /   Reply  / 
 20. christina

  freek ik weet niet of je lezen kunt maar ik zit nergens aan ben ondertussen al 10 weken clean en raak ook niks meer aan geen behoefte gelukkig!!! mischien heb je het verkeerd begrepen maar ik gebruik niks zelfs nog niet 1 trekje gehad

    /   Reply  / 
 21. Loek

  Heeeeey Christina,
  Pas op voor die Edy Eland en die takke wijf Heleen. Ik heb zelf heel veel geld betaald aan Cascade en ze doen eigenlijk helemaal niets. Edy Eland is geen opgeleide counsellor. Luister niet naar wat zij zegt!

    /   Reply  / 
 22. Joris

  Edy is meer geschikt om leden van hockeyclub /belggingsclub/culinaire academie te helpen .
  Edy is totaal niet streetwise en staat door haar bekakte houding te ver van de afkickers.

    /   Reply  / 
 23. Marjolein

  Hallo!

  Voor degenen die een degelijke kliniek zoeken: ik heb zelf goede ervaring met De Hoop in Dordrecht.

  Wie weet een tip?

  groetjes!

    /   Reply  / 
 24. Gloria

  Nog een tip: De Humaniversity in Egmond aan Zee; een Engelstalige woongemeenschap waar o.a. een verslavingsprogramma wordt aangeboden. Het programma wordt geleid door mensen die ‘er zelf geweest zijn’, net zoals bij Castle Craig (dat maak ik op uit de moeder van ex-verslaafde).

  http://www.humaniversity.nl/Framesets/programs_com_frameset.htm, klik op : Addiction Therapy

    /   Reply  / 
 25. Mark

  Wat een KLOTE progamma! Klote therapie van die Edy vrouw en KLOTE resultaat. Ik heb een paar van die afkick gasten zien stappen in Amsterdam vorige weekend en ze waren gewoon aan zuipen. Had goed kunnen zijn maar neeeeee. Ik zou ook blijven zuipen na 4-5 weken met die Edy samen

    /   Reply  / 
 26. ron

  Wat een onzin om iemand aan de wiet intern te nemen normaal is een dagbehandeling genoeg.
  Ze zouden mensen zoals ik die aan de heroine, methadon en cocaine +Benzo’s zitten moeten nemen en die echt volgen hoe ziek die worden dan schrikt het af dit programma wat je nu zag was een kleuterschool met kinderen die een probleem is aan gepraat wat een ONZIN

    /   Reply  / 
 27. frank

  christinaals jij denkt zeker dat je nu clean bent het begint pas naar een maand of 7 dan is alles weer gewoon en krijg je geen schouderklopjes meer want de mensen om je heen vinden het ook gewoon en blijf dan nog maar clean.
  Ik hoop het voor jouw natuurlijk maar als je nu niet doorhebt dat je aan het droog gebruiken bent. Dan moet je nog veel leren dat is zelfs niet naar dit forum gaan maar gewoon naar normale forums dan hoef je jezelf niet te verdadigen en zoek je het ook niet op sucses

  Een oude verslaafde

    /   Reply  / 
 28. frank

  Oja je bent niet AL 10 weken clean maar PAS 10 weken clean het spel pas naar ruim een half jaar

    /   Reply  / 
 29. frank

  Moeder VAN VERSLAAFDE zoon
  Je hebt helemaal gelijk de prive klinieken schieten als paddestoelen de grond uit en ze beloofen van alles.
  Maar het maakt niet uit waar je zit het maakt uit of je er echt AF wilt en of je dan met zilver of oud bestek eet maakt niet uit .
  En die groepen zijn overal het zelfde alleen lijkt het nu heel wat omdat er PRIVE voor staat en je een belachelijk bedrag moet betalen.
  Dat moet overgens verboden worden zo iemand die alles uit boeken heeft IK had veel meer bij het Jellinek aan groepswerkers die ZELF ook verslaafd waren

    /   Reply  / 
 30. rick

  JA JA ze zitten nu nog in de witte broods weken ik wil deze mensen over 12 maanden nog eens zien en niet naar een kleine 2 maandjes.
  En wat ik ook vindt is wat Ron zegt wiet gasten kunnen beter een dagbehandeling volgen intern is het voor hun niks ze worden niet ziek.
  Intern dat is veel meer gericht op Benzo’s , heroine, methadon en alcohol dan word je pas ECHT ziek en zit je intern veilig maar buiten begint het pas daarom is intern voor wiet verslaafde een farce!!
  IK HOOP DAT ER VOLGENDE KEER ECHTE VERSLAAFDE ZITTEN en film danecht hoe ziek je kan zijn en geen kinderen met een klein probleem en inderdaad vaak nog aangepraat ook dit leek wel een kleuterschool.
  Die vrouw ook komt met een dikke Jaguar aan rijden ze kleed gewoon naiefe mensen uit want of je nu voor 100.000euro afkickt OF gewoon het ziekenfons het ligt toch echt aan je zelf!!!

    /   Reply  / 
 31. frans

  Inderdaad dat klopt ik ben afgekickt op een vakiantie dat was de eerste keer en viel naar een paar maanden weer terug.
  Ik ben onder narcose afgekickt en viel weer terug.
  het zelfde in een prive kliniek weer opnieuw.
  En nu ben ik al 10 jaar clean en dat in een gewone Brijderstichting(ziekenfons)
  Ik gebruik geen Heroine , metha’s , coke, pillen meer!!!
  Alleen soms een beetje wiet.
  Daarom moet ik lachen wat ik zag allemaal vrij korte gebruikers en dan nog aan een beetje wiet .
  Dan kan CASCADE vetellen dat ze zo een hoog percetage heeft dat slaagd , ja dan moeten ze eens echte junks nemen dan komen ze op de zelfde percentage als de Brijder , de Hoop of het Jellinek het lijkt beter omdat je voor zulke oplichters 20.000Euro moet betalen
  maar het gaat toch ECHT of je zelf wilt stoppen en dan maakt het niet uit waar PRIVE OF gewoon ZIEKENFONDS want de groepen zijn overal het zelfde!!!
  En ik heb 20 jaar alles gebruikt wat er was qua harddrugs maar het ziekst wordt je van de methadon en heroine is mijn ervaring en afkicken van WIET laat me niet lachen

  Overgens was dit geen kliniek maar een oud verote kazerne de Brijder ziet er stukken beter uit maar dat tussen haakjes

    /   Reply  / 
 32. christina

  ik heb hier lang niet meer gekeken maar wat een reacties zeg haha. Ik ben ondertussen nog steeds lekker clean okeey net wat je zegt frank nog maar 4 maand nu maar ik voel me prima en ik wil niks zeggen hoor maar aan 1 dagbehandeling had ik niet genoeg gehad ondanks dat het volgens jullie alleen maar wiet is. Het probleem is mij niet aangepraat ik voelde het zelf als een probleem en dan is het ook zo!!!! Ze wilden daar best mensen met een zwaardere verslaving helpen hoor maar dan moeten ze zich ook opgeven en dat hebben ze niet gedaan!! Edy helpt dagelijks mensen met een zwaardere verslaving wat je zwaarder kunt noemen natuurlijk geestelijk is ook erg moeilijk en ziek zijn tja daar kom je ook wel weer over heen en INDD 1 ding hebben jullie gelijk in het was een prut programma maar ik ben ermee geholpen en daar draait het voor mij om!!!!

    /   Reply  / 
 33. christina

  Trouwens Mark het is niet edy haar schuld dat er luitjes stappen gaan in amsterdam en weer zuipen dat willen ze dan blijkbaar zelf en dat is niet Edy haar fout

    /   Reply  / 
 34. sticky

  is er dan niet misschien iets mis met de motivatie van je ‘zoon’ !!

  juist!

    /   Reply  / 
 35. Afkicken

  Weet iemand waar wij deze aflevering nog eens terug kunnen zien?

  gr,
  Peter

    /   Reply  / 
 36. R.V

  Ik wil ook even zeggen dat er klinieken zijn in nederland die het naar mijn inzien toch voornamelijk voor het geld doen. Ik ben anderhalf jaar geleden vertrokken naar Zuid-Afrika, waar ik heen ben verwezen door “Solutions”. Ik heb voor mijn vertrek een delict gepleegd, waardoor ik naar een verblijf van maar 3 dagen al terug moest keren naar nederland. Ik moest 11.000 euro betalen voor deze 3 dagen opname( de gehele eerste 6 weken werd in rekening gebracht). Ik ben een jaar gedetineerd geweest en een poosje terug ben ik weer gaan gebruiken. Ik vertrek aankomende maandag naar Schotland ( Castle Craig). Ik heb goede verhalen gehoord over deze kliniek en ik hoop dan ook dat deze mensen wel gericht zijn op herstel en niet gefocust op mijn geld!

  Dat wou ik even kwijt ;)

    /   Reply  / 
 37. chantal

  cristina pff dat vond ik egt wel 1 van de agterlijkste mja precies wat edy zei die is blijven hangen in dr 12 levens jaar:P

    /   Reply  / 
 38. Mies

  Heeft iemand hat adres/internetpagina van de hier eerder vermelde kliniek in zuid-Afrika?
  alvast bedankt!

    /   Reply  / 
 39. malisca

  nou ik vind dat de afkickers het goed gedaan hebben , en uuhmm dat marvin goed afgekickt is toppiie mellaaa (L)

    /   Reply  / 
 40. ricardo

  aan jet,hoi meisjie,blijf vechten je hebt recht op liefde geluk en een goede fatsoenlijke leven.ik ben 20j verslaafd geweest en ben 8j clean,.het kan alleen weg van asd en nieuwe plek nieuw leven en werken aan je zelf.je bent een leuke meid maak van je leven vanaf nu iets moois van.ik wil je wel tips geven als je het niet ziet zitten.ik woon 8j jaar al in winschoten en alleen,vrij van alles,behalve sigaretten.wel wie weet hoor ik van je,succes

    /   Reply  / 
 41. Monique

  Hei Jet, heeft Marcus geen gratis opvangplek aangeboden in zijn kliniek?

  Succes meid, zet door je zult weer zien dat het leven zonder drugs ook mooi en spannend kan zijn.

  Groetjes Monique

    /   Reply  / 
 42. Vincent

  hey ik ben Vincent en ik ben zelf ook
  verslaafd aan cafeine alchol en porno
  ik drink ongeveer 6flessen smeernoff per dag
  en drink ongeveer 6liter cola per dag

    /   Reply  / 
 43. Vincent

  ik ben Vincent
  en ik ben zelf ook verslaafd
  ik ben zelf verslaafd aan alchol
  ik drink 6flesen smeernoff perdag
  en ik drink vaak ook nog 4flessen becardy breezer
  en ik drink vaak ook nog 6liter cola en nog wat redbull maar cafeine is geen verslaaving
  dus dan blijfd alleen de alchol en porno verslaaving over wat natuurlijk niet goed is en ik wil er ook wat aan toe maar ik ben bang dat ik nog niet die stap kan zetten om te gaan afkicken

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>