Over Mijn Lijk: 5x kanker bij 5 jonge mensen

Een nieuwe serie van Over Mijn Lijk. Vijf keer kanker bij vijf jonge mensen. Wat is het toch een afschuwelijke ziekte. Maar de mensen van Over Mijn Lijk willen laten zien dat het leven ook mooi kan zijn, ook al ben je ongeneeslijk ziek. Velen putten kracht uit de vorige serie van Over Mijn Lijk en willen die kracht doorgeven aan anderen.

Neemt niet weg dat het hartverscheurende verhalen zijn en afleveringen waarbij je het onmogelijk droog kunt houden. Patrick is 33 en heeft een hersentumor. Of eigenlijk wel vier. In de eerste aflevering gaat hij met zijn vrouw Quinta naar het ziekenhuis, met wie hij dan een half jaar is getrouwd, om te horen of er een vijfde tumor is ontdekt.

Karina is nog maar 22 jaar en was vol enthousiasme over een opleiding aan de Pabo. Totdat er zogeheten weke-delen kanker bij haar werd ontdekt. Er zijn zelfs al uitzaaiingen naar de longen. Een carrière voor de klas kan ze wel vergeten. 22 jaar, dat is gewoon niet eerlijk.

Margreet (foto) is 34, getrouwd en heeft een kind: Sven. Zij moet dit ukkie vertellen dat mama er straks niet meer is, omdat ze borstkanker met uitzaaiingen heeft.

Ook de 33-jarige Emmy is getroffen door borstkanker. Zij wil graag een vijver op haar buik als ze dood is, dus op haar graf. In deze serie zien we haar in haar missie om dit te realiseren.

Dan is er nog de 26-jarige kunstenaar Gwendo met teelbalkanker. Hij beschildert zijn eigen grafkist. Misschien luguber, maar ook wel mooi. Het wordt een vrolijke, kleurrijke kist, opdat mensen hem ook zo herinneren.

De eerste serie kreeg hoge waardering van het publiek. Patrick Lodiers is opnieuw de presentator, hij volgt de vijf al heel wat maanden. Mooi.

Over Mijn Lijk, 21.40 uur, BNN (Nederland 3)

Zie ook:
- BNN in januari terug met bejubeld Over Mijn Lijk
- BNN zoekt moslims en ouders voor Over Mijn Lijk
- De oneerlijke strijd tegen kanker in Over Mijn Lijk

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Over Mijn Lijk: 5x kanker bij 5 jonge mensen

 1. maurice

  het is zo´n mooi progamma!

    /   Reply  / 
 2. Tineke

  Hoi Herman,

  je hebt een fout gemaakt in je tekst

  het is namelijk Patrick die de kunstenaar is van zijn happy heads en niet Gwendo. daardoor klopt de rest ook niet!! zie onder jou tekst!!

  Dan is er nog de 26-jarige kunstenaar Gwendo met teelbalkanke. Hij beschildert zijn eigen grafkist. Misschien luguber, maar ook wel mooi. Het wordt een vrolijke, kleurrijke kist, opdat mensen hem ook zo herinneren.

  verbeter het ff

  Groetjes Tineke V

    /   Reply  / 
 3. Fight for Cancer! VTM Flashmob 15 januari, Rotterdam

  Beste heer/mevrouw,

  Wij vragen uw attentie voor onze ludieke ‘flashmob’ actie. Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Voor een voorbeeld van een flashmob, zie volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=jwMj3PJDxuo.

  Wij hebben voor onze opleiding (vrijetijdsmanagement, HRO) de opdracht gekregen om mensen te mobiliseren voor deze flashmob actie. Het doel hiervan is om voor ons goede doel Fight for Cancer aandacht te vragen dmv media e.a..

  Wat voor soort flashmob het wordt is op dit moment nog niet bekend, dit kan verschillen tot massaal tandenpoetsen, tot, zoals in het bijgevoegde filmpje, iedereen ineens stil te laten staan op een druk bezochte plek in Rotterdam. Wat de flashmob is en wat de locatie van de flashmob wordt, daar zullen wij u woensdag 13 januari na half 5 over informeren.

  Om deze actie te kunnen realiseren, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen deelnemen aan de flashmob.

  Bent u donderdagmiddag beschikbaar tussen 13.00 en 16.30 voor de generale repetite, en vrijdag ochtend vanaf 09.30 tot 12.30 voor de officiele flashmob? Dan zou u ons en het goede doel FightForCancer een grote dienst bewijzen.Kan je alleen vrijdag=Geen probleem!

  Bent u geinterresseerd in deelname, mail dan uw naam, telefoonnummer en email adres naar dit emailadres([email protected]).

  Met vriendelijke groet en alvast bedankt,

  De mobilisatiegroep van de VTM Flashmob

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>