Gwendo (Over Mijn Lijk) past vandaag euthanasie toe

Het groepje mensen dat mee heeft gedaan aan de tweede reeks van Over Mijn Lijk dunt snel uit. Vorige maand overleed de 35-jarige Margreet al aan de gevolgen van borstkanker, vandaag stapt Gwendo (foto) uit het leven. Hij lijdt aan teelbalkanker en is de laatste weken fysiek hard achteruit gegaan. Gwendo wil afscheid nemen van vrienden en familie nu hij nog bij zijn volle verstand is.

In de tweede reeks van Over Mijn Lijk (inmiddels afgerond) zag de kijker ook al dat Patrick was overleden door een hersentumor. Daarmee zijn drie van de vijf 'kandidaten' overleden. Alleen Emmy en Karina leven nog.

Zelf vind ik het een loodzwaar en tegelijkertijd erg mooi programma. Toen ik gisteren de weblog van Gwendo en die van Margreet las, kreeg ik een brok in mijn keel. Kanker blijft een oneerlijke ziekte die te veel slachtoffers maakt. Erg goed dat BNN de kans geeft om patiënten hun verhaal te laten vertellen en iets mee te geven aan de kijkers.

Sterkte aan alle nabestaanden!

Zie ook:
- Over Mijn Lijk: 5x kanker bij 5 jonge mensen
- Patrick Lodiers trekt Over Mijn Lijk niet meer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gwendo (Over Mijn Lijk) past vandaag euthanasie toe

  1. Dees

    Pfff… heftig hoor.. Maar toch blijf ik euthanasie een goed iets vinden. Ik wens ook iedereen sterkte.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>