Paul de Leeuw werkt aan nieuwe serie Seth en Fiona

Paul de Leeuw maakte in Mooi! Weer de Leeuw zondagavond zo ongeveer het beste nieuws sinds tijden bekend. Seth & Fiona keren namelijk terug op televisie. De comedy uit 1994 krijgt veertien jaar na dato eindelijk een vervolg.

Seth en Fiona draait om de tweeling Seth (Paul de Leeuw) en Fiona (Olga Zuiderhoek). Seth is homo en onderhoudt een relatie met leernicht Freek (Kees Prins), legendarisch om zijn welkomstgroet Gruß Gotti! Fiona woont nog samen met haar zoon Roel (Joep Onderdelinden).

Zelf heb ik fijne herinneringen aan Seth & Fiona, ook al was ik nog erg jong en is de helft van de grappen me vast ontgaan. Maar ik weet wel dat het een hilarische comedy was. Eén grote set met verschillende kamers, waar het publiek (ook in de studio) inzicht in had net als de kijker.

Wikipedia meldt dat het decor verschrikkelijk duur was, en het daarom eigenlijk de bedoeling was minstens twee seizoenen op te nemen. Kees Prins zou echter gevreesd hebben nooit meer van het imago van Freek af te komen, en dus bedankte hij. De Leeuw vond een tweede seizoen van Seth & Fiona zonder Freek onacceptabel. Dus kwam de tweede serie er nooit van.

Leuk weetje: Paul de Leeuw maakte een knipoog naar twee grote cabaretiers, door de karakters Seth de Jonge en Freek Gaaikema te noemen.

Wanneer de nieuwe reeks van Seth & Fiona te zien is, moet nog worden bekendgemaakt. Maar ik verwacht het niet eerder dan najaar 2008. (Fragment)

Van Paul de Leeuw loopt in april overigens zijn contract bij de Vara af. Maar de presentator heeft al aangegeven door te gaan met Mooi! Weer de Leeuw. De verwachting is dat eerdaags bekend wordt gemaakt, dat hij een nieuw contract voor een x aantal jaar heeft getekend.

Zie ook:
- Paul raakt uitgekeken op Mooi! Weer de Leeuw
- Paul de Leeuw zet streaker voor lul (filmpje)
- Paul de Leeuw maakt vrienden bij de Avro
- Ongelukje glazen toren bij Paul de Leeuw geen ongeluk
- Paul de Leeuw vindt De Nieuwe Uri Geller 'kut'

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Paul de Leeuw werkt aan nieuwe serie Seth en Fiona

 1. michel

  dit is echt super!!!!!!!!!!! samen met we zijn weer thuis van wim t. schippers de leukste comedy van nederland ooit gemaakt!

    /   Reply  / 
 2. Saskia

  Geweldig! Ik vond het ook een geweldig programma. Veel te weinig waardering gehad destijds!

    /   Reply  / 
 3. Robbieboy

  Hoop dat de eerste serie ook snel op dvd komt. Ken het liedje wat ze zongen nog redelijk uit me hoofd

    /   Reply  / 
 4. Fran

  Jaaaa, helemaal TOP! Ik bleef echt voor dit programma thuis. Als daarmee de serie(s) ook op dvd verschijnen ben ik dubbel zo gelukkig!!!

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Tros blaast Bananasplit nieuw leven in… met Frans Bauer | Zappen

 6. André de Hooge

  Paul,

  Heel veel succes!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>