Lekker buiten spelen of De Zomer Draait Door kijken?

De Zomer Draait Door heeft het niet makkelijk. Het programma is nu precies een week op televisie en wordt links en rechts al de grond in geschreven. De Vara koos voor een zomers programma dat niet heel veel afwijkt van De Wereld Draait Door en dan gaat iedereen natuurlijk een vergelijking maken. Bij een programma dat zo goed in elkaar zit als DWDD, kan dat alleen maar tegenvallen. Op de blog van NRC Next reageert De Zomer Draait Door op alle recensies (1, 2, 3 en 4) met een wel heel opmerkelijk verhaal.

“Het is niet zo verwonderlijk dat de drie jonge onervaren presentatoren hun draai moeten vinden. En het tempo mag ook wel iets lager, het is tenslotte zomer. Wat mij betreft gaat iedereen toch gewoon buiten spelen”, zo valt te lezen op NRC Next.

Het moet ook wel een zware kluif zijn voor Froukje Jansen, Waldemar Torenstra en Art Rooijakkers om elke dag opeens zo’n programma te presenteren. En dan vind ik dat de mannen het nog heel behoorlijk doen, die zie je met de dag beter worden. Alleen Froukje lijkt haar hoofd nog niet boven water te kunnen houden, al zou dat nog bij kunnen trekken de komende weken. Dat de losheid aan tafel die je gewend bent van DWDD er niet is, kan ik ze niet echt aanrekenen.

De Vara in de NRC Next: “Gisteren was een redelijk leuke uitzending. De VARA in Hilversum heeft dit programma bedacht, wij voeren het nu uit. (…) Mensen moeten het programma los gaan zien van DWDD. Dan waarderen ze de eigenheid van het programma vast wel meer.”

De Zomer Draait Door, 19.30 uur, Vara (Nederland 3)

Zie ook:
- Het is weer tijd voor De Zomer Draait Door
- Drie niet-Vara-gezichten presenteren De Zomer Draait Door

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lekker buiten spelen of De Zomer Draait Door kijken?

  1. Jeffrey

    Ik heb het nu een paar keer gezien en ik weet niet wat ik er van moet vinden. De luchtigheid is al een beetje te merken en om er met een half oog naar te kijken is wel leuk. Die duopresentatie is denk het grootste probleem. Het lijkt vaak alsof ze alle twee een eigen interview houden met de gast.

      /   Reply  / 
  2. michel

    De presentatorenm hebben geen van 3 ervaring met het presenteren van dit soort programma’s en moeten gewoon nog groeien. Vind dat ze met de dag steeds beter worden. Froukje blijft wel een beetje achter. Jammer maar, de mensen moeten haar ook een kans geven. Wat wel jammer is dat de Vara en vooral de netmanager van Ned3 dit programma geen eerlijke kans geeft door het volgende maand te vervangen door On air met Harm Edens. Hierdoor krijgen de maker geen eerlijke kans. Ik hoop dat ze deze wijziging nog kunnen herzien en het programma gewoon de hele zomer op de buis laten. Harm Edens hoort niet thuis op Ned3! Je zal zien dat De Zomer draait door in Augustus zal staan als een huis en jaarlijks een goede vervanger van De Wereld draait door zal zijn! Jammer blijft wel dat ze hebben gekozen voor een studio en niet gewoon lekker ergens buiten vanaf een gtroot terras uitzenden. De Neude in Utrecht had perfect geweest!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>