Froukje Jansen leest kritiek De Zomer Draait Door niet meer

De Mikro Gids is niet het enige programmablad deze week dat Froukje Jansen sprak. Veronica Magazine stelde haar wat vragen kort na een uitzending van De Zomer Draait Door over de vele kritiek aan haar adres. “Ik weet het. Ik heb na de eerste aflevering gekeken naar de reacties op internet en dat heeft me zeker niet gesterkt”, zegt ze in de tv-gids. “Ik ben daarna meteen gestopt met lezen.”

Veel critici en kijkers zijn niet te spreken over de interviewtechnieken van Froukje. Zo twitterde Paul de Leeuw vandaag nog: “ze vergeet dat ze nog een presentator aan haar tafel heeft en ze alleen maar met zichzelf bezig is! sommige mensen zijn moe van schoonheid.” Ook Martin Simek haalde vorige week stevig uit naar Froukje, die hem niet liet uitpraten.

Froukje kan zich op zich wel vinden in al die geluiden. Ze heeft thuis de afleveringen teruggekeken. “Het viel mij vooral op dat ik zo opgemaakt was. Haha.” (Tot zover heeft Paul de Leeuw dus volledig gelijk!). Froukje vervolgt: “Maar serieus, ik snap de kritiek. Ik zie ook waar het beter kan. Hè, jammer, gemiste kans, denk ik dan. Maar gelukkig worden we bijgestaan door een ervaren redactie die je aanwijzingen geeft. Daarin voel ik me gesterkt. En hé, je kan sowieso altijd verbeteren.”

In het interview met de Mikro Gids gaf ze aan De Zomer Draait Door als ‘spannend’ en een ‘leerschool’ te ervaren. Blijkbaar zit ze dan niet in het klasje ‘leren van kritiek’. Goed, het is weinig motiverend om allerlei scheldkanonnades door te ploegen, maar de goed onderbouwde verhalen weten vaak precies de pijnpunten bloot te leggen.

Ze mag dan in veel media zijn afgemaakt, Froukje gaat niet met lood in de schoenen naar Studio de Plantage. “Nee, er hangt een goede sfeer, we werken keihard en zijn allemaal supergedreven. Je wordt echt in het moment geduwd. Matthijs noemde het ook wel topsport. Gelijk heeft-ie.”

Zie ook:
- Froukje Jansen vindt De Zomer Draait Door ’spannend feestje’ en ‘leerschool’
- Hanneke Groenteman traint presentatoren De Zomer Draait Door
- Lekker buiten spelen of De Zomer Draait Door kijken?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Froukje Jansen leest kritiek De Zomer Draait Door niet meer

 1. Tim20: WBMJ

  Makers van Fans! maken het nieuwe programma: Duo’s!
  Omroep niet bekent / SBS is ook nog in gesprek voor een 2e seizoen van Fans!

    /   Reply  / 
 2. JB

  Ik wordt een beetje moe van de overdaad aan ‘twitter’ nieuws. Iedere scheet op twitter is blijkbaar aanleiding voor een bericht.

    /   Reply  / 
 3. Jos

  Iedereen vergeet dat Matthijs van Nieuwkerk ook niemand laat uitspreken. Ook ik heb zo m’n kritieken, maar je moet wel eerlijk blijven. Het is uiteraard makkelijker om een onervaren iemand aan te spreken op zijn gedrag.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Helemaal gelijk. Maar: als een presentator bij een ander programma de ‘fouten’ maakt die Froukje maakt, zou je ze een dag later terug zien in De TV Draait Door.
   Ach, het is een interessant experiment, dat De Zomer Draait Door. Uiteindelijk kijk ik toch vrijwel elke dag weer, als ik ten minste thuis ben.

     /   Reply  / 
 4. jansen

  1 duur betaalde tv presentatoren bij de publieke omroep in bijv dwdd is geen opleidingsinstituut ga dan naar omroep drente o.i.d. om het vak te leren.
  2 deze froukje is een schatje maar kan dit gewoon niet
  3. trouwens van nieuwkerk wordt met zijn ruime salaris natuurlijk ook vreselijk overschat, laat ook nooit iemand uitpraten, heeft altijd haast , en leest alles zo’n beetje ook hakkelend trouwens van auto Q

    /   Reply  / 
 5. tirta

  waarom krijgt Fraukje alleen de kritiek dat ze niet goed doet? Doen de co-presentatoren wel goed? Je moet ze juist de kans geven om goed te doen.
  Misschien typisch nederlands die op alles zogenaamd kritisch moet zijn, maar eigelijk iemand de grond in wil trappen.
  Is p.de leeuw soms jalours dat hij zo op Fraukje zo reageerde? Niet echt collegeaal.

    /   Reply  / 
 6. Simone

  Wat een gezeur! Ik lees alleen maar kritiek over Froukje. Geen woord over een haperende Waldemar. Laat die jongen maar gaan acteren want voor tv is hij absoluut niet geschikt. Froukje is tenminste verfrissend en open. Maar ach, het is een vrouw die doen het nooit goed…..En Art? Die heeft allang bewezen dat hij het in zijn vingers heeft.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>