Van Nieuwkerk geeft De Zomer Draait Door er ook van langs

De genadeslag is uitgedeeld aan De Zomer Draait Door. Net nu het programma staat (interviews zijn stukken beter, programma krijgt meer en meer eigen smoel) komt uitgerekend interviewgoeroe Matthijs van Nieuwkerk in nota bene De Vara Gids met zijn vernietigend oordeel. Lees wat die gids optekent.

“Van Nieuwkerk heeft ‘in grote verlegenheid’ gekeken naar de tijdelijke opvolger van zijn eigen programma, De Wereld Draait Door. ‘Het troosteloze woord zomeruitverkoop drong zich bij mij op. En niet alleen bij mij heb ik begrepen.’” Hij refereert daarmee aan de lading kritiek die er kwam, onder andere door Paul de Leeuw maar vooral door de publieke opinie.

De gids vervolgt: “Froukje Jansen presenteert het programma afwisselend samen met Waldemar Torenstra en Art Rooijakkers. Meer verschillen met DWDD heeft Van Nieuwkerk niet kunnen ontdekken. Tot zijn ergernis is niet getracht een ‘zomerse variant’ van DWDD te maken, maar is DZDD ‘een exacte kopie, inclusief presentatietekstjes.’
Cynisch: “Je kon het programma ook zien als een bijzonder knappe verdwijntruc. Want dat was het. Je keek namelijk naar DWDD, maar je zag het niet. Heel gek. Foetsie.’
‘Het succesvolste DWDD-seizoen tot nu toe’, met vaak meer dan een miljoen kijkers, heeft volgens hem ‘een merkwaardige finale’ gekregen. Overigens stemde de aanleiding voor het interview hem wel tevreden. Van Nieuwkerk is de winnaar van de eerste Sonja Barend Award, een prijs van de Vara Gids die door vakgenoten wordt toegekend aan de beste tv-interviewer.”

Sterkte aan Froukje, Waldemar en Art, die nog vier afleveringen van De Zomer Draait Door mogen maken.

Zie ook:
- Sonja Barend Award voor Matthijs van Nieuwkerk
- Lekker buiten spelen of De Zomer Draait Door kijken?
- Froukje Jansen leest kritiek De Zomer Draait Door niet meer
- Froukje Jansen vindt De Zomer Draait Door ’spannend feestje’ en ‘leerschool’
- Hanneke Groenteman traint presentatoren De Zomer Draait Door

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Van Nieuwkerk geeft De Zomer Draait Door er ook van langs

 1. michel

  Waldemar en Art worden steeds beter. Froukje is minder geschikt om dit soort programma’s te doen. Met uitzondering van de 1e week vind ik alle kritiek niet terecht en moeten ze de rest van de zomer gewoon op de buis blijven!

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Ja maar Waldemar en Art houden zich steeds op de achtergrond en ruimen de rommel van Froukje op. Zij hebben dus veel meer de kans gekregen om in hun rol te groeien.
  Ik vind het echt onprofessioneel van Matthijs om zich zo over collega’s uit te laten. In plaats dat ze elkaar tips geven en steunen…

    /   Reply  / 
  1. michel

   Mark ik ben het met je eens!

     /   Reply  / 
  2. Ron

   Ik ook, maar ik vind Matthijs sowieso een erg overschatte presentator.

     /   Reply  / 
   1. michel

    Dat is ie niet want, hij doet het erg goed maar, de 3 presentatoren van De zomer draait door doen het op hun manier ook best goed. Ze zijn in het diepe gegooit had de Vara nooit moeten doen of anders hadden ze hun de kans moeten geven de hele zomer lang tot 31 Augustus en niet even 5 weken. Vind dit niet zo leuk wat matthijs nu heeft gezegt het had best wat opbouwender gekunt. Dat Dzdd door een beetje is mislukt is niet de schuld van Art, Waldemar en Froukje (iedereen zou ja zeggen als ze de kans zouden krijgen om dit programma te doen) maar, de schuld ligt bij de zendermanager en de Vara in geval. Dat moet Matthijs toch ook weten!

      /   Reply  / 
 3. Kleef

  Volgens mij heeft Van Nieuwkerk het alleen over het programma en hoe het is opgebouwd. Hij heeft het helemaal niet over de presentatoren.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Consternatie binnen Vara om uitspraken Van Nieuwkerk | Zappen

 5. Ben Profijt

  vind de presentatie steeds beter worden, vond het gisteren een prettige uitzending om te kijken!
  Er zat best vaart in de gesprekken, en een leuk einde wat verrassend was.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>