Consternatie binnen Vara om uitspraken Van Nieuwkerk

Naar verluidt zijn de uitspraken van Matthijs van Nieuwkerk over De Zomer Draait Door niet overal goed gevallen binnen de Vara. Maar de omroep is niet van plan de presentator terug te fluiten, meldt De Volkskrant. “Iedereen heeft recht op een eigen mening, ook Matthijs van Nieuwkerk”, reageert de omroep in de krant.

Gisteren publiceerde de Vara een interview met de presentator, waarin hij ferme kritiek gaf op de zomerse variant. “Het troosteloze woord zomeruitverkoop drong zich bij mij op”, zei hij onder andere. Het uitblijven van een officiële reactie bij de Vara betekent niet, dat de uitspraken hem in dank worden afgenomen.

De Volkskrant schrijft dat het interview ‘binnen de Vara tot opwinding heeft geleid, in de top maar ook bij de makers van De Zomer Draait Door. Dat is overigens niet hetzelfde team als bij De Wereld Draait Door.

Froukje Jansen vertelde al eerder dat er eigenlijk een ander format stond, maar dat er vrij laat is besloten voor deze variant te kiezen, die inderdaad veel op De Wereld Draait Door lijkt. Toch zijn er verschillen te vinden; bij de gesprekken wordt met veel meer fragmenten gestrooid, er is meer muziek, de onderwerpen zijn luchtiger en de presentatie is een wereld van verschil.

Zie ook:
- Van Nieuwkerk geeft De Zomer Draait Door er ook van langs
- Lekker buiten spelen of De Zomer Draait Door kijken?
- Froukje Jansen leest kritiek De Zomer Draait Door niet meer
- Froukje Jansen vindt De Zomer Draait Door ’spannend feestje’ en ‘leerschool’
- Hanneke Groenteman traint presentatoren De Zomer Draait Door

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Consternatie binnen Vara om uitspraken Van Nieuwkerk

 1. Basje

  Ik vind die Van Nieuwkerk een overgewaardeerde presentator. Laat vaak niemand uitpraten. Bij vlagen is hij echt onbeschoft.

    /   Reply  / 
 2. P.M.Brakel

  Mocht de kijker ook maar wat zeggen en dat doe ik nu.

  Hij heeft groot gelijk, niet meer uitzenden dus.

    /   Reply  / 
 3. Jeffrey

  Ben het met de ene helft van de vara eens, want ‘t is net alsof je in elkaar geslagen wordt door een groepje, en dan je oudere broer ook mee gaat slaan, terwijl hij je juist moet beschermen.

  Het is natuurlijk niet zo dat hij moet zeggen dat het een geweldig programma is, maar zo hard uithalen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>