Sophie Hilbrand maakt Je Zal Het Maar Zijn

Met Je Zal Het Maar Hebben heeft BNN een programma in handen dat al vele jaren weet te boeien. Daarin is vooral aandacht voor het verhaal van jongeren die kampen met een zeldzame of vreemde aandoening. Nieuw is de variant Je Zal Het Maar Zijn, waarin Sophie Hilbrand optrekt met jongeren die een bijzonder verhaal hebben. En vertellen over hoe ze daar mee leven. Sophie: “De mensen in Je Zal Het Maar Zijn hebben inspirerende, verbazingwekkende en soms pijnlijke verhalen. Het programma geeft een breed beeld van hoe jongeren hun leven leiden. Ik vind het verrijkend om te zien hoe verschillend die manieren kunnen zijn.”

In de eerste aflevering zijn drie jonge mensen te zien die ergens van in de ban zijn. Een meisje in de ban van een loverboy, iemand die gelooft dat God haar kan genezen van kanker en Mark Tuitert, een jongen die volledig in de ban is van topsport.

De mensen in de tweede aflevering zijn allemaal ‘kind van’. Hierin is Christina Curry te zien, dochter van Patricia Paay en Adam Curry. Ook duikt Sophie in het leven van een meisje met verstandelijk beperkte ouders en een meisje met criminele ouders. In de derde aflevering zijn drie buitenbeentjes te zien, waaronder een transseksuele kraker en een Hare Krisna-aanhanger.

Het lijkt mij dat dit genre televisie nu wel erg snel wordt uitgemolken, temeer het EO-programma Jong de laatste seizoen wel heel veel dubbelt met Je Zal Het Maar Zijn. Maar wellicht is dat een te voorbarig vooroordeel en blijkt Je Zal Het Maar Zijn wel degelijk onderscheidend. Verwarrend voor de kijker is het sowieso…

Je Zal Het Maar Zijn, 20.25 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- BNN na Je Zal Het Maar Hebben met Je Zal Het Maar Zijn
- Draainek, visschubbenhuid en Gilles de la Tourette voor Valerio
- Verstening en verstandelijke beperking in EO’s Jong

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sophie Hilbrand maakt Je Zal Het Maar Zijn

 1. Joska

  Als je de omschrijving van het programma leest denk je inderdaad het lijkt wel veel op Jong vd EO. Maar als je dan die voorbeelden ziet wat er te wachten staat de komende afleveringen vind ik het er toch niet zo op lijken.

    /   Reply  / 
 2. Wouter

  Wie kijkt er dan programma’s van de EO en van BNN? Die hebben totaal verschillende doelgroepen, dat zal je neem ik aan ook wel zien in het programma.

    /   Reply  / 
  1. SnuiftAlles

   Nou, ik bijvoorbeeld ;-)
   Jong, Uitgesproken EO, Moraalridders, KvdB, Elfde Uur(r.i.p.),
   Spuiten en Slikken, Je Zal Het Maar Hebben, weg met BNN, Loverboys, Mysteryland, Nu we er toch zijn, Sophie op 3, Katja & Sophie….

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>