Britse modepopjes in Indiase kledingfabrieken bij BNN

BNN heeft de Britse realityserie Blood, Sweat & T-Shirts aangekocht, waarin een aantal fashionista’s met eigen ogen aanschouwt hoe hun geliefde kleding eigenlijk in elkaar wordt gezet. Een gevalletje shock and awe, want in kledingfabrieken in India zijn de werkomstandigheden erbarmelijk en is het personeel vaak ontzettend jong. De gelauwerde Britse serie is vanaf vanavond op Nederland 3 te zien.

In de eerste aflevering van Blood, Sweat and T-shirts schrikken de fashion victims zich dood als ze zien waar ze slapen. Het kleine huis in New Delhi moet worden gedeeld met tien familieleden van de gastvrouw en een leger luizen. In de kledingfabriek waar ze aan de slag gaan werken vierduizend mensen zich zes dagen per week uit de naad. In een strak regime gaat elk kledingstuk door dertig paar handen voor het naar het Westen wordt getransporteerd. En dat voor een dagloon van €1,70. Nog niet eens genoeg voor een broodnodig deo’tje.

Het verwende vaderskindje Georgina is verzot op weggooimode. Het feit dat ze iets kan kopen en maar één keer hoeft te dragen vindt ze fantastisch. De eerste dag in de fabriek vloeien haar tranen al rijkelijk. Bij gebrek aan naaikwaliteiten wordt ze overgeplaatst naar een andere afdeling. Tot overmaat van ramp mag ze niet praten met de andere kandidaten en is lunchen met het andere geslacht uit den boze. Valt hier voor Georgina een mouw aan passen of gooit ze de handdoek in de ring?

Blood, Sweat & T-Shirts, 22.00 uur, BNN (NL3)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Britse modepopjes in Indiase kledingfabrieken bij BNN

 1. Hahaha

  En nog een kinderprogramma erbij hoera

    /   Reply  / 
  1. Robbieboy

   Heb jij niks beters te doen, dan steeds hetzelfe berichtje te plaatsen>?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>