DWDD: Uitstekelbaars verruild voor Reken maar van jazz

De Wereld Draait Door is terug van kerstreces, in die periode zijn ook wat wijzigingen doorgevoerd. Te denken valt aan een nieuwe website maar ook een nieuwe voiceover bij de oproep om leuke tv-fragmenten te tippen. Waar de kijker het afgelopen halfjaar werd gefeteerd op de kreet Uitstekelbaars wordt de oproep nu afgesloten met ‘En maak kans op een gerse trui. Reken maar van jazz’. De Coen & Sandershow is niet blij met deze wijziging, zij waren groot fan van uitstekelbaars en halen verhaal bij jakhals Erik Dijkstra, die de tekstjes inspreekt.

“Misschien heb ik de vorige keer voor mijn beurt gesproken”, verontschuldigt Dijkstra zich. Hij beloofde in de Coen & Sandershow dat uitstekelbaars tot in de lengte van dagen gebruikt zou worden. “Binnen het zonnestelsel van De Wereld Draait Door ben ik ook maar een klein planeetje. Als ik van eindredactie te horen krijg dat het anders moet, wat moet ik dan zeggen? Ik heb dat ooit aan Coen en Sander beloofd en nu kan het niet meer anders?”

De redactie van DWDD wilde het nieuwe jaar graag ingaan met een nieuwe slogan. Bij de vorige wijziging naar uitstekelbaars regende het klachten bij De Wereld Draait Door, het programma gaf later aan dat de kreet best wel ‘irritantpasta’ was. Dijkstra: “Ik werd verdomme op een gegeven moment echt aangesproken op straat. ‘Zal ik jou eens even uitstekelbaars op je bek rammen?’. Mensen waren daar echt kwaad over.”

Voor de nieuwe kreet zijn verschillende opties overwogen, zoals: ‘Vette shit ouwe’ en ‘Dikke prima’. “Kijk eens anus vond ik ook geestig, maar die is meteen afgevallen. Te smerig, het lijkt dan een beetje op een pornoreclame.” En wat vindt Dijkstra van ‘Uit de kunstheup’? “Hahahaha! Die doen we volgend jaar, die vind ik best wel sterk.”

Zie ook:
- Wynia blijft bij Vara, spin-offs DWDD ontwikkelen
- Matthijs van Nieuwkerk is halverwege wel of niet tevreden
- Matthijs van Nieuwkerk draait nog drie jaar door
- Matthijs wil en kan late night, maar doet hij het ook?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “DWDD: Uitstekelbaars verruild voor Reken maar van jazz

 1. cees

  Beide zo jaren 80.

    /   Reply  / 
 2. Christian

  Vond dat Uitsekelbaars ook altijd HEEL irritant en niet grappig..

    /   Reply  / 
 3. B.K.

  Ik begreep en begrijp nog steeds die hele ophef niet over ‘uitstekelbaars’. Het is toch gewoon een grappig bedoelde combinatie tussen ‘uitstekend’ en ‘stekelbaars’? Waarom worden mensen daar zo boos over en maken ze zich daar zo druk over?

    /   Reply  / 
  1. Ricardo

   Mee eens! Waar mensen zich allemaal druk over maken? Het is veel erger dat ze aan het denken zijn om Nederland 3 weg te doen.

     /   Reply  / 
 4. Mieke

  grappig kon ik uitstekelbaars niet vinden, maar om daar nou boos over te worden dat je iemand gaat bedreigen???? Volgens mij heb je dan echt hulp nodig.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Jakhals Thijs vertrekt bij De Wereld Draait Door | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>