Sonja Barend vertelt op tv over Auschwitz-verleden

Coen Verbraak is er opnieuw in geslaagd een levende tv-legende te strikken voor een portret. Na duo Van Kooten & De Bie hapte dit keer Sonja Barend toe. Met Verbraak kijkt ze nog één keer om naar haar 30-jarige tv-carrière als talkshowkoningin. Voor het eerst vertelt ze openhartig over haar drijfveren en de geschiedenis van haar familie. En over haar vader, die ze nooit gekend heeft – ze was pas twee jaar toen hij werd opgepakt door de Duitsers – maar die wel haar hele verdere leven bepaalde. Barend: “In feite heeft bijna alles wat ik op televisie gedaan heb, in het teken gestaan van wat hem is overkomen.”

Het heeft lang geduurd voordat Barend praatte over het oorlogsverleden. “Zo ver ga je niet in het openbaar. Althans, ik niet”, zegt ze in Metro. “Maar toen Coen mij overtuigde, dacht ik: ‘Als ik het doe, dan moet het hele verhaal naar buiten, want anders blijf je een beetje langs de randen zweven.’”

Nu krijgt de ganse natie het verhaal van Barend te horen, als ze vanavond op Nederland 1 afstemmen. “Voor mij betekent het heel veel dat ik mijn verhaal aan zoveel mensen tegelijkertijd vertel. Ik ben niet bang voor een oordeel, dat kan me niet zoveel schelen, maar ik geef iets intiems van mezelf prijs, iets wat ik tot nu toe voor mezelf heb gehouden. Ik heb het gevoel alsof ik een flinke jas heb uitgedaan en nu denk: brrr, hoe nu?”

Mensen die de documentaire al hebben gezien, prijzen Vragen Zonder Antwoord. Barend vertelde er eerder deze week ook over in DWDD, dat item kun je hieronder terugkijken:

Sonja Barend: Vragen Zonder Antwoord, 22.35 uur, Vara (NL1)

Zie ook:
- Het grote Verbraak-drieluik over Van Kooten & De Bie
- Coen Verbraak maakt drieluik over Van Kooten & De Bie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Sonja Barend vertelt op tv over Auschwitz-verleden

 1. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat een walgelijk mens om over de ruggen van miljoenen vermoorde Joden haar gelijk te willen halen. Wat een walgelijk mens om Geert Wilders te vergelijken met een Nazi die op buitenlanders jaagt. Sonja… Je moest je kapot schamen !

    /   Reply  / 
  1. ramon

   Mag ik wat vragen: heb jij de oorlog meegemaakt? Zij wel dus. En heb je de documentaire gisteren gezien? Dan weet je namelijk wat ze bedoelt. Eerst kijken, dan pas oordelen. En in DWDD was het nou ook niet zo dat ze kritische vragen aan haar gaan stellen!

     /   Reply  / 
 2. Willem Jansen

  Heeft ze dat gedaan? Verbaast me niets. Vreselijke jodin.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>