3 Op Reis: Floortje op weg naar zonsverduistering Australië

Het nieuwe seizoen van 3 Op Reis gaat verder waar het vorige is gebleven. Toen kwam Floortje Dessing na een lange roadtrip aan in Beijing. Dat eindpunt is nu haar vertrekpunt. Eindbestemming: een totale zonsverduistering in Australië. Onderweg bezoekt ze Japan, de Filipijnen, Papoea-Nieuw-Guinea en de Solomoneilanden.

Ook Dennis Storm, Nicolette Kluijver en Patrick Lodiers gaan weer op reis dit seizoen.

Dennis Storm maakt een trip langs alle 27 EU-landen. Dennis: “Er zijn de laatste tijd veel zeikerige geluiden over de Europese Unie, maar voor reizigers is het een cadeau. Open grenzen, niet of nauwelijks tijdverschil en alles ligt relatief gezien om de hoek. Reizigers willen vaak de uithoeken van de wereld zien, en terecht natuurlijk, maar laten we niet vergeten dat we zelf op één van de mooiste en -qua steden, natuur, geschiedenis en vrouwen- rijkste continenten leven.”

Nicolette reist dit seizoen naar het Schotse Edinburgh, bezoekt de mooiste plekken van Istanbul en maakt vanuit Bodrum een zeiltrip langs de Turkse kust. Patrick is verder van huis. Hij bezoekt landen met een heftig verleden, zoals Tunesië, Georgië en Myanmar. Daar spreekt hij de lokale bevolking en checkt hij wat het land voor avontuurlijke reizigers te bieden heeft.

Floortje: “Nog steeds zijn er mensen die me vragen of ik het reizen niet zat ben. Maar dat is voor mij hetzelfde als zeggen dat je muziek zat bent en nooit meer naar een mooi nummer wilt luisteren. Onmogelijk. Reizen is en blijft zo fascinerend, verwonderend en opwindend, dat ik elk jaar weer als een blij ei op pad ga om nieuwe avonturen te beleven voor 3 op Reis. Dit jaar ga ik op weg naar één van de meest bijzondere natuurfenomenen die je op aarde mee kan maken: een totale zonsverduistering.”

3 Op Reis, 19.50 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- Floortje Dessing van Beijing naar Australië in 3 Op Reis
- Chris Zegers maakt muzikaal reisprogramma voor BNN
- 3 Op Reis volgt Floortje Dessing in Noord-Korea
- Floortje Dessing is pickup-line koffers dragen niet zat
- Langste roadtrip ooit in seizoen 2011/12 3 Op Reis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “3 Op Reis: Floortje op weg naar zonsverduistering Australië

  1. Pingback: Strop voor 3 Op Reis: Floortje staakt Australië-reis | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>