Britse komiek Eddie Izzard in College Tour

Bij de Vara zijn ze dol op ‘m: de Britse komiek Eddie Izzard. En het is Twan Huys gelukt om Eddie te strikken voor het NTR-programma College Tour. De opnames waren onlangs en het gesprek is vanavond te zien op Nederland 3. Het lukt Twan om Eddie te laten toe zeggen dat hij weer naar theaterfestival Oerol komt, waar hij in de begintijd van zijn carrière al eens optrad.

Dit tot groot genoegen van Oerol-directeur Joop Mulder. “Het is bijzonder om zo’n grootheid terug te halen naar het eiland. Dat werkt enorm stimulerend, ook voor de jonge generatie stand-uppers. Oerol is uiteindelijk ook een laboratorium waar nieuw talent uit voortkomt.”

Eddie Izzard is verder uitgesproken kritisch over het Britse koningshuis, waarover hij in verschillende programma’s ook al grappen maakte. “De constitutionele monarchie is ethisch niet juist. In Engeland zijn mensen bezeten van het koningshuis, maar het is een idioot fenomeen. Mijn ideaal is een democratische monarchie, waarin iedere vijf jaar een koning of koningin wordt gekozen. Ik denk dat Elizabeth nooit zal aftreden, in tegenstelling tot jullie koningin Beatrix. Dat zij terugtreedt is erg bijzonder en positief.”

College Tour, 20.25 uur, NTR (NL3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>