3Doc over marktplaatsmiljonair: Van Konijn tot Fortuin

Het is zo’n klein krantenbericht dat je wel eens ziet: iemand slaagt erin om iets klein van waarde een aantal keer te ruilen, om vervolgens iets in bezit te krijgen dat een vermogen waard is. Albert en Stefan zijn zo gefascineerd door deze berichten, dat ze besluiten de proef op de som te nemen en dit avontuur te filmen. Dat resulteert in de 3Doc Ruilen: Van Konijn tot Fortuin.

Albert en Stefan hebben via Marktplaats een gratis konijn opgehaald. Deze proberen ze te ruilen tegen iets dat meer waarde heeft. Het ruilavontuur brengt Stefan en Albert op plekken waar ze anders nooit zouden zijn gekomen. Ze hebben bijzondere ontmoetingen en komen voor verrassende dilemma’s te staan. Moet je bijvoorbeeld eerlijk zijn over de mankementen van je ruilobject? En gaat het om het spel of de knikkers?

Zo ruilen ze onder andere voor een halogeenoven, een dakpannenlift en een exclusieve Rolls Royce. Het ruilen is een geraffineerd en gevaarlijk spel. Het eerste leugentje ontstaat snel en is onschuldig maar naarmate de belangen groter worden, komen principes onder druk te staan. Hoe ver gaan ze voor het fortuin? Het antwoord ligt besloten in de finale, want hun avontuur eindigt in het meest kapitalistische bolwerk dat we kennen: Las Vegas.

Bekijk de trailer:

3Doc Ruilen: Van Konijn tot Fortuin, 22.35 uur, BNN/Vara

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>