NPO1 bouwt kijkcijferbom: Floortje pal achter Boer Zoekt Vrouw

Nadat Floortje Dessing zo ongeveer op een praalwagen door Hilversum is gereden (uitmuntende kijkcijfers, de Televizier-ring, Omroepvrouw van het Jaar) krijgt het nieuwe seizoen Floortje naar het Einde van de Wereld het mooiste plekje in de programmering van NPO1: op zondagavond pal achter Boer Zoekt Vrouw. Een score van 3 miljoen kijkers is daardoor niet ondenkbaar. Het nieuwe seizoen begint met Floortjes langste reis ooit voor dit programma: naar het eiland Wrangel.

Acht dagen lang reist ze per boot door de Noordelijke IJszee naar een van de meest afgelegen plekken van het Russische Siberië: het eiland Wrangel. Een geïsoleerde uithoek waar ondanks het extreme poolklimaat en de grote populatie ijsberen, toch nog mensen leven. Floortje maakt haar lange en bijzondere reis om de 27-jarige Rus Gennadiy te ontmoeten die in complete eenzaamheid met een paar andere Russische rangers meer dan anderhalf jaar op het eiland verblijft. “Hij blijkt ontzettend grappig en intelligent te zijn, echt een character. Daar houd ik van.”

Het programma verveelt Floortje nog geen moment, ondanks alle moeite en investeringen die ze moet doen voor een aflevering. “We gaan naar mensen toe die en heel goede reden hebben om zo ver te leven, dus dan denk ik: tandjes op elkaar en niet zeiken Dessing”, vertelt ze Veronica Magazine. “Je weet dat het part of the deal is als je naar verre plekken gaat waar de omstandigheden primitief zijn.”

En dat Floortje naar het Einde van de Wereld nu een kijkcijferbom gaat vormen met Boer Zoekt Vrouw, vindt ze een eer maar ook beangstigend. “Het geeft extra druk als je na zo’n grote titel zit. Ik had liever in de luwte mijn ding gedaan. Als de kijkcijfers binnenkomen, ga ik gewoon ergens onder een struik zitten wachten tot alles een beetje overwaait.”

Floortje naar het Einde van de Wereld, 21.25 uur, BNN/Vara (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>