Vroege Vogels beleeft lente vanuit nestkasten

De meteorologische lente is al begonnen, over twee weken haakt ook de kalender aan. Vroege Vogels komt alvast in de stemming in een nieuw seizoen op NPO2. De eerste uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels.

Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast. Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier vogelsoorten worden gevolgd voor Beleef de Lente, waaronder de vorig jaar zo succesvolle ijsvogel.

BNN/Vara: “En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merelkuikens die voor het oog van de camera door de kat werden gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol ijsvogelkuikentjes?”

Vroege Vogels, 19.20 uur, BNN/Vara (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>