Sophie weer in de kreukels: Burn-outs

Sophie Hilbrand komt met een derde seizoen Sophie in de Kreukels. Nadat in de eerste serie onder (bekende) vrouwen is gepeild hoe ze tegenover maakbare schoonheid in het gezicht staan, is dat in de tweede reeks bij mannen gebeurd. Voor het derde seizoen richt Sophie zich op de onzichtbare rimpels, die bij één op de zeven mensen tot burn-out klachten leiden. Daar is Sophie ervaringsdeskundige; ruim vier jaar geleden zat de presentatrice thuis.

Sophie is dus niet de enige, het gaat in Nederland om meer dan 1 miljoen mensen. Hoe komt het dat dit probleem zo groot is en steeds jonger begint? En wat moeten en kunnen we eraan doen om er voor te zorgen dat we niet bij bosjes blijven omvallen? Sophie zoekt het uit in een confronterende zoektocht bij zichzelf, onder de mensen in haar omgeving, de collega’s uit het vak en de specialisten en ervaringsdeskundigen die er alles over kunnen vertellen.

In de eerste aflevering praat Sophie met haar man Waldemar over de periode dat zij een burn-out kreeg en zijn angst voor een terugval. Ze wordt gevolgd terwijl zij een stressband draagt om te zien op welke momenten in haar leven zij veel stress ervaart: van haar optreden bij the Roast van Gordon, tot het halen van de kinderen van school. Comédienne Ruby Wax zet Sophie op het spoor van mindfulness.

BN’ers die in Sophie in de Kreukels aan het woord komen zijn Chantal Janzen, Sander Lantinga en Wendy van Dijk. De nieuwe reeks Sophie in de mentale Kreukels is al over twee weken te zien op NPO3.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>