Beperkingen en levenslust: 16de seizoen Je Zal Het Maar Hebben

Credits Stijn GhijsenHet hebben van een ernstige huidziekte met pijnlijke abcessen, van de één op de andere dag bewusteloos raken met ernstig hersenletsel tot gevolg of geen armen hebben en handen direct aan je romp; Je Zal Het Maar Hebben. In seizoen zestien van het BNN-programma Je Zal Het Maar Hebben ontmoet Tim Hofman weer nieuwe jonge mensen met beperkingen en unieke persoonlijke verhalen.

Ondanks hun aandoening halen zij het onderste uit de kan, staan ze positief in het leven en kijken naar de dingen die ze nog wèl kunnen. Tim duikt in hun leven en ervaart zelf met het nodige kunst- en vliegwerk hoe het is om een handicap te hebben.

In dit seizoen ontmoet Tim onder anderen Pim, Annemarie en Robin. Door zuurstofgebrek tijdens de geboorte raakt Pim spastisch in zijn benen. Hij is sindsdien afhankelijk van een rolstoel, maar dit staat zijn sportieve ambities zeker niet in de weg. Hij zitskiet, traint voor de Obstacle Run en is vastbesloten deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

In een andere aflevering zien we Annemarie. Ze is geopereerd aan een hersentumor en dit leidde tot blijvende schade aan haar zicht. Annemarie is blind aan haar rechteroog en heeft links nog maar een gezichtsveld van 60 graden. Toch vindt ze haar weg als modeontwerpster en geeft ze salsales aan blinden en slechtzienden. En we zien Robin. Hij lijdt aan taaislijmziekte. Hierdoor ligt hij vaak in het ziekenhuis en heeft hij een lage levensverwachting. Toch struint Robin de feestjes af in zijn aangepaste caravan en is hij een fanatieke longboarder.

Je Zal Het Maar Hebben, 21.25 uur, BNN/Vara (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>