Nederlands Film Festival op Nederland 3

Het 25-jarig jubileum van het Nederlands Film Festival wordt overschaduwd door het overlijden van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. Desalniettemin vieren filmmakers, acteurs en bioscoopexploitanten dat het zo goed gaat met de Nederlandse film.

De komende maand gaat een flink aantal Nederlandse producties in première, zoals de voetbalfilm Johan, Leef!, Castingx, Het Paard van Sinterklaas, Knetter en de telefilm Eilandgasten.

Cinema.nl en R.A.M verzorgen tijdens het festival dagelijkse verslaggeving op Nederland 3. Dat wordt afgetrapt met een special waarin wordt gekeken hoe de Nederlandse film onze samenleving weerspiegelt. Verderop tijdens het festival is er ook aandacht voor de uitreiking van de Gouden Kalveren op 7 oktober en is er een grote filmquiz. Daarnaast wordt tal van Nederlandse films uitgezonden, zoals Cloaca en Van God Los.

25 Jaar Nederlandse film, woensdag 20.55 uur, VPRO
De Avond van de Grote Filmquiz, vrijdag 20.20 uur, VPRO
Dagelijks festivalbulletin rond middernacht, VPRO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>