VPRO’s 3VOOR12 gaat tv voor televisie maken

3VOOR12 is al actief op het gebied van radio, internet (zowel geschreven als radio en tv) maar het online muziekplatform van de VPRO gaat nu ook tv maken voor televisie. Vanaf september heeft 3VOOR12 zendtijd op de vrijdagavond om – je raad het al – 23.57 uur. Het zou gaan om een uitzending van een klein half uur waarin 3VOOR12 put uit het rijke archief vol (exclusieve) concerten, interviews en sessies.
3VOOR12 heeft nu al twee digitale tv-zenders: een clipkanaal en een live-kanaal. Hiervoor maakt de VPRO elke woensdag live televisie en incidenteel bij festivals als Pinkpop, Lowlands of Motel Mozaique. 3VOOR12 heeft altijd gepioneerd op dit gebied, waardoor het archief van het muziekplatform nu al rijkelijk gevuld is; online kun je er meer dan 3.000 concerten terughoren en -zien en bijna 1500 dj-sets beluisteren.

Hoofd VPRO Digitaal Erwin Blom ziet in de tv-uitzending vooral mogelijkheden om het vele materiaal bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. "Over de precieze invulling zijn we nog niet uit. Waarschijnlijk zullen we een of enkele nummers van een artiest laten zien en dan verwijzen we naar de volledige opname op de website", zegt hij tegen Zappen.blog.nl. Ook zou de wekelijkse uitzending gebruikt kunnen worden om een concert van een grote artiest uit te zenden. Zo nam 3VOOR12 vorige week het concert van Belle & Sebastian op. In juni wordt het archief aangevuld met verse concerten van Pinkpop.

Per uitzending is een budget van 5.000 euro beschikbaar. Vooralsnog gaat het om 17 uitzendingen.

Ik zeg: leuk! Popmuziek op de Nederlandse televisie is een ondergeschoven kindje. En met zo’n wekelijks programma kun je de liefhebber prima bedienen. Het is niet zomaar dat er elke vrijdag mensen tot diep in de nacht opblijven om naar het Duitse programma Rockpalast te kunnen kijken of Later with Jools Holland op de BBC. Aan het tijdstip zal het dus zeker niet liggen.

Zie ook:
- Nlpop:3VOOR12 wint Gouden Beeld
- Thuisblijven van Lowlands en toch dat festivalgevoel beleven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “VPRO’s 3VOOR12 gaat tv voor televisie maken

  1. Robin

    altijd goed om te horen. 3voor12 is toppie! Sinds ik ben verhuisd en 2 tv kanalen en alle radio zenders kan krijgen mjam mjam. Voor de mensen zonder digitale tv (of een minimaal pakket) is dit toch een leuke oplossing

      /   Reply  / 
  2. vtxm

    Ja, leuke weblog en leuke organisatie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>