Tweede Wintergasten met David Simon

De eerste aflevering van Wintergasten met Raoul Heertje van vorige week is goed ontvangen. Kijkers prijzen het lange interview dat hij afnam bij Rory Stewart. Een mooie opsteker voor Raoul, die zich in een van de laatste afleveringen van Dit Was Het Nieuws toch bekommerde om zijn inkomsten en zelfs een ww-uitkering vreesde. Vanavond is de tweede aflevering van Wintergasten, dan met journalist, scenarist en schrijver David Simon.

Simon is bekend van de tv-serie The Wire en zijn boeken die hij schreef na twaalf jaar het vak van misdaadverslaggever te hebben beoefend. Momenteel werkt hij aan de tv-serie Treme, over het leven in New Orleans na orkaan Katrina.

Wintergasten, 20.25 uur, VPRO (NL2)

Zie ook:
- Raoul Heertje maakt debuut in VPRO’s Wintergasten
- Rory Stewart, David Simon en Ray Kurzweil in Wintergasten

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Tweede Wintergasten met David Simon

 1. alfons ter beke

  Raoul, heel goed gedaan, rustig en ook niet te snel in de rede vallend, zoals Lucette Verboven dat ook niet deed in haar interviews in vroegere tijden.(KRO). Je stelt de ander voorop en niet jezelf, zoals dat ook hoort en voor mij als kijker is dat plezierig. Dus Raoul, bedankt!! David kwam echt aan de praat dank zij jou. Blijf een luisterende houding aannemen en zit niet overal doorheen te kwekken zoals anderen dat vaak doen, helaas! Ik vond het een steengoede uitzending, deze Wintergasten

    /   Reply  / 
 2. Henk Bergrath

  Hij weet precies te vertellen wat ik allang denk.

  David for president!

    /   Reply  / 
 3. Ron

  Hopelijk zet het ook de slapende massa aan het denken.

    /   Reply  / 
 4. Koen Billion

  Interview van “Wintergasten” met David Simon was 5sterrenTV

    /   Reply  / 
 5. kijker

  Ik vond het interview gisteren van Roaoul Heertje met David Simon teleurstellend. Zowel het engels van Raoul Heertje als zijn vragen waren beneden niveau. Naar mijn idee bleef het gesprek steken door oppervlakkigheid van de vragen en werd er niet voldoende doorgevraagd op wat David Simon zei. Veelal stelde Heertje vragen die een mening inhielden hetgeen de verdere diepgang van het gesprek ook niet ten goede kwam. Op zeker moment kwam het gesprek zelfs op mij over als een welles nietes spel. Boring! De vorige interviewer had veel verfijndere technieken en wist tot heel bijzondere gesprekken te komen (bijv het interview met Jeffrey Sachs).

    /   Reply  / 
 6. Pieter

  Kijker heeft helemaal gelijk, het interview bleef steken op het gebrekkige engels van Heertje en zijn gebrek aan interviewervaring. Een gemiste kans, Simon is een geweldig interessante gast, die het programma gelukkig in zijn eentje nog de moeite waard maakte. Blijft de vraag: waarom worden dit soort programma’s niet gewoon gemaakt door interviewers?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>