Nieuwe VPRO-jeugdserie Docklands in première

Dit tv-seizoen komt de publieke omroep met heel wat nieuwe dramaseries, maar ook aan de jeugd is gedacht. De VPRO zendt vanavond het eerste deel uit van Docklands, een 8-delige serie over een vriendengroep die elkaar op de speelplaats ontmoeten.

De 11-jarige tweeling Arend en Zus wonen op een kleine scheepswerf in het havengebied van een grote stad bij hun pleeggezin de familie Kater. De tweeling vormt het hart van een hechte groep vrienden die het ruige havengebied, de Docklands, als speelplaats gebruikt.

De Docklands is een spannende plek waar de vriendengroep op zoek gaat naar avontuur en waar ze elkaar steeds uitdagen. Wie durft het meest? Wie is de baas? Wie hoort er even niet meer bij? Het is een spannende zomer waarin ze veel plezier hebben, maar waar ook hun onderlinge vriendschappen voortdurend op het spel komen te staan.

Ook thuis is het voor Arend en Zus een spannende tijd; hun biologische moeder Nancy wil Arend en Zus terug en dit zet hun leven op de kop. Arend en Zus vragen zich af waar ze nou écht thuis horen? Niet alleen hun vriendschappen, maar ook hun familiebanden worden op de proef gesteld. Blijven Arend en Zus bij elkaar?  En… blijft de Docklandsgroep bestaan?

In de aflevering vanavond: Het is zomervakantie en Arend en Zus verheugen zich erop alle dagen te kunnen spelen op de Docklands met hun vrienden. Dan verschijnt een nieuwe jongen, Kareem, op het terrein en wordt alles anders voor Arend. Hij schopt per ongeluk de bal van Kareem in het water en de rest van de groep laat hem vallen. Ook de afspraak met hun biologische moeder Nancy levert verrassingen op. Als de rest van de groep Kareem in hun midden opneemt, is Arend vastbesloten zijn onzekerheid te overwinnen. Hij raapt al zijn moed bij elkaar en doet iets wat hij nooit van zichzelf gedacht had.

Docklands, 18.15 uur, VPRO ([email protected])

Zie ook:
- Overzicht: Nederlandse dramaseries bij NPO 2010/11
- Jeugdserie Bende van Sjako te eng, Tros hermonteert
- Spannende serie voor het hele gezin: De Bende van Sjako
- Tien Torens Diep: spannende avonturen in Limburgse mijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>