Willie Wartaal doet Zwarte Cross 2012 voor VPRO

In Lichtenvoorde is het dit weekend weer een drukke bedoening voor het jaarlijkse Zwarte Cross. Motorcross, stunts, muziek, theater, humor en spektakel komen voor de 15de keer samen op het evenement. Met vorig jaar meer dan 152.000 bezoekers is het driedaagse festival inmiddels het grootste en meest spectaculaire motorcrossevenement van West-Europa, bekend om zijn typische Achterhoekse gezelligheid. De VPRO is erbij en doet er in twee uitzendingen verslag van.

Het festival draait om de spectaculaire cross, waar de serieuze wereldkampioenen strijden om de felbegeerde Gouden Helm, afgewisseld door buitenissige klasses met brommers, zelf gebouwde voertuigen, zwaargewichten en zijspannen, waarbij niet de snelheid maar de lol centraal staat. Met meer dan honderd bands op twintig verschillende podia gonst Zwarte Cross ook van muziek. Daarbij bruist het hele terrein met meer dan 300 theaterartiesten en vele huiveringwekkende en lachwekkende stunts.

Wie zijn de bezoekers, de crossers, de mensen achter de schermen en de vrijwilligers die daar werken, wat drijft hun en wat maakt hun uniek. Wat is het Zwarte Cross gevoel?

Daarnaast ook theater en muziek, met optredens van Kaiser Chiefs, The Hives, Chef’s Special, Jah6, Beth Hart, DeWolff, The Asteroids Galaxy Tour, en Nobody Beats the Drum.

Presentatie: Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Marike Jager (singer-songwriter) en Bastiaan Bosma (Bullerslug, Coevorden en ex-zanger van techno-punk band Aux Raus). En dit jaar een bijzondere rol voor Michiel Romeijn.

Zwarte Cross, 23.05 uur, VPRO (NL3)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Willie Wartaal doet Zwarte Cross 2012 voor VPRO

  1. Michel

    Zoveel dj’s van 3FM die dit hadden kunnen doen. Eric Corton en Roosmarijn Reijmer bijvoorbeeld maar, nee hoor de VPRO huurt hiervoor weer 2 andere mensen in.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>