‘Tovenaar’ Jeroen Willems schittert in De Vastgoedfraude

Een dramaserie over De Vastgoedfraude, ga er maar eens aan staan. De VPRO durfde het aan en het resultaat is vanaf vanavond te zien op Nederland 2. De dramaserie is bijzonder door Jeroen Willems, die volgens collega’s een ongeëvenaarde prestatie neerzet in De Vastgoedfraude. Al kan de vorige maand overleden acteur dat zelf niet meer terugzien.

Op 13 november 2007 vallen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie, geleid door Herman Muller, binnen op ruim vijftig adressen. Ger van Woerkom en Theo Frijn worden tot hun verbijstering opgepakt als hoofdverdachten van grootschalige fraude, waarbij honderden miljoenen zijn verduisterd en pensioenfondsen op de rand van afgrond staan.

Het begint allemaal in 1995, als Ger en Theo vastbesloten zijn om het helemaal te gaan maken in de vastgoedwereld. Ze slagen erin om het oerdegelijke Bouwfonds om te toveren tot een lucratieve geldmachine voor zichzelf. Het is de verwezenlijking van hun grote droom: zo verschrikkelijk rijk worden dat niemand je iets kan maken.

“De ontmaskering van de vastgoedfraude is een vierdelige dramaserie over verraad en vertrouwen in de rijke traditie van Amerikaans rechtbankdrama. Van verdachtmaking, vervolging tot berechting”, stelt de VPRO.

Op de werkvloer van het gerenommeerde vastgoed-ontwikkelingsbedrijf is men aanvankelijk gecharmeerd van de daadkracht van de nieuwe directeur Ger en het charisma van personal coach Theo. Met hun charme en bijzondere overtuigingskracht weten zij veel mensen voor zich in te nemen. En velen delen mee in hun succes: accountants, notarissen en bankiers.

Onder leiding van officier van justitie Herman Muller weet het Openbaar Ministerie op slimme wijze verdeeldheid te zaaien in hun omgeving en dat leidt al snel tot ontgoocheling en verraad. Vanuit de cel moeten Ger en Theo terugzien op de weg die zij volgden, hun succes en hun val.

Ian Blok, die de rol van Ger van Woerkom speelt, is onder de indruk van Jeroen Willems (Theo Frijn). “Ik snap gewoon niet hoe hij het doet. Ik weet nog dat ik met mijn oren stond te klapperen toen ik hoorde dat hij mijn tegenspeler zou zijn. Ik was er zelfs even stil van. Nee, ik heb niets van Jeroen kunnen leren. Omdat hij dingen doet die geen andere acteur zou kunnen doen. Hij was gewoon een tovenaar.”

De Vastgoedfraude, 21.00 uur, VPRO (NL2)

Zie ook:
- VPRO-serie Vastgoedfraude wordt ode aan Jeroen Willems
- Acteur Jeroen Willems (50) overleden
- Jeroen Willems met paardenstaart in vastgoedefraudedrama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>