Culinaire VPRO-hit Koken met van Boven terug

koken met yvette van bovenDe VPRO heeft een hit in handen met Koken met van Boven, dat dit jaar doordrong tot de longlist voor de Televizier-ring. En dat na slechts één jaar. Een knappe prestatie, en dus keert het kookprogramma dat ook leuk moet zijn voor niet-keukenprinsen en -prinsessen terug op de maandagavond.

Van Boven deelt immers naast haar keukengeheimen ook bijzondere wetenswaardigheden, waarmee zij een toefje verdieping geeft aan wat we eten.

Yvette roert onderwerpen aan die iedereen met een gezonde nieuwsgierigheid zou willen (w)eten. Zij kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. Ook innovatieve oplossingen voor problemen, zoals verzilting van de grond, verwerkt zij in haar recepten. Voor haar gerechten haalt zij de ingrediënten bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers die zich hebben toegelegd op duurzaam produceren, en verbindt daaraan een verhaal.

In deze serie serveert Yvette onder meer zelfgemaakte pindakaas, ontrafelt zij het leven in de yoghurt, gaat ze lekker door met zwammen, maakt ze een beestloze pastei ter gelegenheid van dierendag, vist ze voor haar lievelingssoep ansjovis uit de Oosterschelde en pakt ze uit met revolutionaire groenten van de toekomst.

Koken met van Boven, 20.25 uur, VPRO (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>