Heftig reisprogramma Stef Biemans: Van Guatemala naar VS

Op NPO3 begint vanavond een nieuw reisprogramma van Stef Biemans: Americanos. Stef, bekend van programma’s als Metropolis en Amor met een Snor, volgt de migrantendoorgang van Guatemala naar de Verenigde Staten. Ondertussen zoekt hij uit waarom mensen de zware, gevaarlijke tocht te maken.

Stef woont al jaren in Nicaragua en ziet om hem heen hoe de VS als een magneet aan de Latijns-Amerikanen trekt. Al zijn vrienden dromen van een green card en zouden het liefst morgen nog hun koffers pakken om hun land te verruilen voor een leven aan de andere kant van de grens. Bestaat ´ie dan toch nog, de Amerikaanse droom? En hoe ziet die er dan uit in 2016?

In de eerste aflevering: Stef is in Guatemala om uit te zoeken waarom mensen hier zo graag weg willen. Zijn reis begint op de grootste begraafplaats van de hoofdstad, waar de dood bijna letterlijk op de loer ligt.

Americanus, 21.00 uur, VPRO (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>