Ronnie Flex op weg naar tweede album in 3Doc: Alleen met Iedereen

ronnie flexRonnie Flex is de huidige frontman van een nieuwe generatie Nederlandse rappers en momenteel bezig met een nieuw album. In een 3Doc is vanavond te zien hoe Ronnie (Ronell Langston Plasschaert, Capelle aan den IJssel 1992) in een belangrijke periode in zijn leven: het maken van zijn tweede album en zijn zoektocht naar zijn muzikale identiteit. Ook zie je Ronnie in zijn privé omgeving. Een jongen die zich graag terugtrekt en alleen is te midden van alle mensen om hem heen. Een jonge artiest met grootse ambities, in een tijd waarin de concurrentie groter is dan ooit.

Ronnie Flex is de popprins van de streaming-generatie en een getalenteerde rapper uit de New Wave-stal (Winnaar Popprijs 2015), die zijn eigen weg naar de top volgt. Hij is de meest gestreamde artiest van eigen bodem, zijn 3 best bekeken video clips zijn samen goed voor meer dan 80.000.000 views op Youtube. Zijn nummers worden meer beluisterd dan dj Martin Garrix en de band Kensington. Waar radio en MTV vroeger het medium waren om muziek over te brengen naar de mainstream, vinden artiesten en jongeren nu zelf een weg via de verschillende platforms. Ronnie Flex is de ‘aanstichter’ van de nieuwe generatie hip-hoppers, die het geluid van de Nederlandse popmuziek bepaalt en hèt voorbeeld van iemand die via de nieuwe manier van mediagebruik groot is geworden.

“Ik ben soms bang dat als ik echt ga doen wat ik zelf wil en ga experimenteren, dat ik dan minder luisteraars en followers krijg. Dat de tienermeisjes me achterlaten, en ik geen baan meer heb. Ik maak nu eenmaal meisjespop, dat is mijn hobby.”

Bekijk de promo:

3Doc: Ronnie Flex, alleen met iedereen, 21.20 uur, VPRO (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>